Saksı Kebabı
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
4,00/5Toplam: 1 Oy
view 10.024
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Mevsim sebzelerinin en lezizi patlıcandan farklı tarifler hazırlamaya devam ediyoruz. Sırada sofralarınıza âdeta çiçek açtıracak, sunumuyla fark yaratacak, içinden lezzet taşan, mis kokulu bir seçenek var!

Akşam yemeğine özel misafiriniz var ve onlara tanıdık ama sıra dışı, tadımı nefis üstelik yapımı çok pratik bir yemek hazırlamak istiyorsanız saksı kebabı tam size göre olabilir!

Özenle seçtiğiniz bostan patlıcanlarının içini dolduran ince ince doğranmış yeşil biber, domates, sarımsak, tavuk göğsü gibi birbirinden leziz malzemelerle hem doyurucu hem de sağlıklı saksı kebabını denemek için daha fazla geç kalmayın. Tarifimizin tüm detayları için videomuzu izleyin, şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. Bostan patlıcanlar alacalı biçimde soyulup ikiye bölünür ve bir bıçak yardımıyla içleri oyulur. Beklerken kararmamaları için limonlu su içerisinde bekletilir.
2. Ardından iç harcı için uygun bir tavaya zeytinyağı eklenip ince doğranmış soğanlar kavrulur.
3. Daha sonra sarımsak ve biberler de eklenip kavrulduktan sonra kuşbaşı tavuklar ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
4. Son olarak domatesler eklenir ve baharat ilaveleri yapılıp 5 dakika karıştırılarak pişirilir ve ocak üzerinden alınır.
5. Patlıcanlar su içerisinden çıkarılıp bir kağıt havlu ile iyice kurulanır ve her bir yanı kızgın yağda kızartılır.
6. Kızarmış olan patlıcanların içine hazırlanmış olan tavuklu iç harç doldurulur ve uygun bir tencere içerisine yerleştirilip açık kalan kısımlarına dilimlenmiş domates konulur.
7. Bir kase içerisinde domates salçası sıcak su ilavesiyle açtırılır ve tencere içerisine dökülüp kapağı kapatılır.
8. Orta ateşte 35 dakika boyunca pişirilip sıcak servis edilir.

EN ÇOK İZLENENLER