MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Saksı Kebabı
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Mevsim sebzelerinin en lezizi patlıcandan farklı tarifler hazırlamaya devam ediyoruz. Sırada sofralarınıza âdeta çiçek açtıracak, sunumuyla fark yaratacak, içinden lezzet taşan, mis kokulu bir seçenek var!

Akşam yemeğine özel misafiriniz var ve onlara tanıdık ama sıra dışı, tadımı nefis üstelik yapımı çok pratik bir yemek hazırlamak istiyorsanız saksı kebabı tam size göre olabilir!

Özenle seçtiğiniz bostan patlıcanlarının içini dolduran ince ince doğranmış yeşil biber, domates, sarımsak, tavuk göğsü gibi birbirinden leziz malzemelerle hem doyurucu hem de sağlıklı saksı kebabını denemek için daha fazla geç kalmayın. Tarifimizin tüm detayları için videomuzu izleyin, şimdiden afiyet olsun!

Saksı Kebabı
MALZEMELER
  • bostan patlıcan

    2 adet
  • tavuk göğüsü

    250 gram
  • zeytinyağı

    1/' çay bardağı
  • kuru soğan

    1 orta boy
  • sarımsak

    2 diş
  • yeşil biber

    2 adet
  • domates

    2 adet
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • Kızartmak için;
  • sıvı yağ

  • Sos için;
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bostan patlıcanlar alacalı biçimde soyulup ikiye bölünür ve bir bıçak yardımıyla içleri oyulur. Beklerken kararmamaları için limonlu su içerisinde bekletilir.

  • 2. Adım

    Ardından iç harcı için uygun bir tavaya zeytinyağı eklenip ince doğranmış soğanlar kavrulur.

  • 3. Adım

    Daha sonra sarımsak ve biberler de eklenip kavrulduktan sonra kuşbaşı tavuklar ilave edilip kavrulmaya devam edilir.

  • 4. Adım

    Son olarak domatesler eklenir ve baharat ilaveleri yapılıp 5 dakika karıştırılarak pişirilir ve ocak üzerinden alınır.

  • 5. Adım

    Patlıcanlar su içerisinden çıkarılıp bir kağıt havlu ile iyice kurulanır ve her bir yanı kızgın yağda kızartılır.

  • 6. Adım

    Kızarmış olan patlıcanların içine hazırlanmış olan tavuklu iç harç doldurulur ve uygun bir tencere içerisine yerleştirilip açık kalan kısımlarına dilimlenmiş domates konulur.

  • 7. Adım

    Bir kase içerisinde domates salçası sıcak su ilavesiyle açtırılır ve tencere içerisine dökülüp kapağı kapatılır.

  • 8. Adım

    Orta ateşte 35 dakika boyunca pişirilip sıcak servis edilir.