Saray Sarması Tarifi
6 votes, average: 3,50 out of 56 votes, average: 3,50 out of 56 votes, average: 3,50 out of 56 votes, average: 3,50 out of 56 votes, average: 3,50 out of 5
3,50/5Toplam: 6 Oy
view 3.826
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Saray sarması malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Muzlu sultan sarması ya da sultan sarması olarak da bilinen bu tatlı, çay saatlerinizi güzelleştirmeye geliyor.
Saray halkına layık lezzeti ile misafirlerinizin kalbini çalacağı, sizi tatlı yapımı konusunda oldukça başarılı hissettireceği kesin! Kendinize bir mola yaratıp saray sarması ile süsleyebilir, muhallebi ve kremşantiden hazırlanan tatlı ile yumuşacık kıvamda bir lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz.

Saray sarması nasıl yapılır, saray sarması tarifi, nefis saray sarması yapımı, kolay saray sarması nasıl hazırlanır ve daha birçok farklı tatlı tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Püf Noktası ;

  • Krem şanti’nin daha hafif bir lezzette olması için süt yerine su kullanabilirsiniz.
  • Muhallebi için ilk olarak sütün bir miktarını kullanıp, malzemeler tamamen eriyene kadar karıştırın. Daha sonra tamamını ekleyin.
  • Daha küçük rulolar hazırlayarak adet sayısını arttırabilirsiniz.

Saray sarması yapımı:

1. Tencereye süt, un, kakao,toz şeker ve nişastayı koyup kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
2. Kaynayıp muhallebi kıvamını aldıktan sonra vanilya ve tereyağı atıp eriyene kadar iyice karıştırın.
3. Önceden fırın tepsisi tabanına serpmiş olduğunuz Hindistan cevizlerinin üzerine sıcak muhallebi dökülür
. e soğumaya bırakılır. Ardından soğuyan tatlının üzeri için süt ile hazırlanan hindistan cevizli krem şanti sürülür.
4. Daha sonra bıçak yardımıyla 6 dilim olacak şekilde kesilir ve düzgün bir şekilde rulo halinde sarılıp servis edilir.

EN ÇOK İZLENENLER