Sarımsaklı Ekmek
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 4.044
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bazı insanlar vardır, ekmek yemek onlar için âdeta rafine bir zevktir.Öyle herkes gibi beyazından bir ekmek alıp öğünümü geçiştireyim fikrine sahip olmak yerine her öğünde birbirinden farklı ekmekleri tatmayı severler.
Sıradaki tarifimizde birbirinden nefis, besleyici ve sıra dışı ekmekleri sevenleri birleştirmeyi amaçladık. Karşınızda sarımsaklı ekmek!
Birbirinden nefis çeşitli baharatlar ve sarımsak sayesinde hem şifa hem de lezzet vaat eden bu nefis ekmeğe bayılacağınızdan eminiz! Çıtır çıtır, lezzeti içinden taşan sarımsaklı ekmek dilimlerine ister dumanı üzerinde, sıcacık bir çorbanın yanında yer açın, isterseniz de hafta sonu kahvaltılarının yıldızı edip en güzel peynirin sağına, zeytin ve reçellerin soluna kondurun. Pratik hazırlanışı ile marifetli elleri bekleyen nefis tarifin tüm detayları videomuzda, şimdiden afiyet olsun!


YAPILIŞI:

1. Baget ekmeği 7-8 parçaya bölün.
2. Böldüğünüz ekmekleri de ortadan ikiye bölüp açın.
3. Ardından bir kabın içerisinde 1 diş ezilmiş sarımsağı eritilmiş tereyağını ve diğer malzemelerin hepsini karıştırın ekmekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
4. Üzerine bir fırça yardımı ile hazırladığınız karışımı sürün, az miktarda kaşar peyniri ilavesi ile birlikte önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerine kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER