Bayram Sofrasına; Sebzeli Dana Haşlama
6.325 votes, average: 4,28 out of 56.325 votes, average: 4,28 out of 56.325 votes, average: 4,28 out of 56.325 votes, average: 4,28 out of 56.325 votes, average: 4,28 out of 5
4,28/5Toplam: 6.325 Oy
view 51.413
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Sebzeli Dana Haşlama Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

MigrosTV mutfağında, mevsimin taze sebzeleri ile daha da lezzetlenen enfes bir dana haşlama tarifi hazırladık. Üstelik tüm püf noktaları ile birlikte! Örneğin; Arpacık soğanların kabuklarının kolaylıkla soyulması için önceden sıcak suda bekletebilirsiniz. Bu nefis tarife özel bir pişirme önerimiz de var; Yüksek ateşte pişirdiğiniz dana haşlamalık etin fazla suyunu (eğer kaldıysa) dikkatli bir şekilde süzün. Bu sayede terbiye karışımı ve yemeğin sosu beyaz renkte kalacaktır.

Sebzeli Dana Haşlama Yapımı:

1. Zeytinyağını tencerede kızdırın. Tencereye alıp yüksek ateşte kısa bir süre çevirdiğiniz dana haşlamalık etlerin üzerine sıcak su ekleyin.
2. Suyunu çekip yumuşayana kadar, yaklaşık 30 dakika haşlayın.
3. Havuç ve patateslerin kabuklarını soyun. Havuçları verev şeklinde kesin, patatesleri dört eşit parçaya bölün.
4. Sıcak suda beklettiğiniz arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun.
5. Suyunu çekip yumuşayan etlere arpacık soğan, sarımsak, patates, havuç, defne yaprağı ve taze kekiği ekleyin.
6. Yüksek ateşte etlerle birlikte kısa bir süre sotelediğiniz sebzelere sıcak su katıp orta ateşte pişirme işlemini sürdürün.
7. Terbiyesi için; yumurta sarısı, yoğurt, un ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir cam kapta karıştırın.
8. Pişmekte olan yemeğin suyundan terbiye karışımına alıp yumurtanın kesilmemesi için ılıştırarak karıştırın.
9. Orta ateşte 10 dakika kadar pişirmeye devam ettiğiniz sebzeli dana haşlama yemeğini sıcak olarak, terbiyeli sosuyla birlikte servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER