MigrosTV mutfağında, mevsimin taze sebzeleri ile daha da lezzetlenen enfes bir dana haşlama tarifi hazırladık. Üstelik tüm püf noktaları ile birlikte! Örneğin; Arpacık soğanların kabuklarının kolaylıkla soyulması için önceden sıcak suda bekletebilirsiniz. Bu nefis tarife özel bir pişirme önerimiz de var; Yüksek ateşte pişirdiğiniz dana haşlamalık etin fazla suyunu (eğer kaldıysa) dikkatli bir şekilde süzün. Bu sayede terbiye karışımı ve yemeğin sosu beyaz renkte kalacaktır.
Sebzeli Dana Haşlama Yapımı:
2. Suyunu çekip yumuşayana kadar, yaklaşık 30 dakika haşlayın.
3. Havuç ve patateslerin kabuklarını soyun. Havuçları verev şeklinde kesin, patatesleri dört eşit parçaya bölün.
4. Sıcak suda beklettiğiniz arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun.
5. Suyunu çekip yumuşayan etlere arpacık soğan, sarımsak, patates, havuç, defne yaprağı ve taze kekiği ekleyin.
6. Yüksek ateşte etlerle birlikte kısa bir süre sotelediğiniz sebzelere sıcak su katıp orta ateşte pişirme işlemini sürdürün.
7. Terbiyesi için; yumurta sarısı, yoğurt, un ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir cam kapta karıştırın.
8. Pişmekte olan yemeğin suyundan terbiye karışımına alıp yumurtanın kesilmemesi için ılıştırarak karıştırın.
9. Orta ateşte 10 dakika kadar pişirmeye devam ettiğiniz sebzeli dana haşlama yemeğini sıcak olarak, terbiyeli sosuyla birlikte servis edin.