Sebzeli Graten
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 1.015
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Akşama sebzeli bir yemek yapmak istiyor ama hep aynı tariflerle karşılaşmaktan artık korkuyorsanız sizi böyle alalım; çünkü bu özel tarif sıradanlıktan uzak, lezzete çok yakın! 

Patates, havuç, bezelye, kabak gibi birbirinden sağlıklı ve vitamin dolu malzemeleri, hazırladığımız sos ve kaşar peyniri ile buluşturarak harikalar yarattığımız bu graten tarifi ile sebze sevmeyenlerin tüm ezberlerini unutturarak sevmeme fikrinden tamamen vazgeçirebiliriz, bizce denemeye değer!

YAPILIŞI:

1. Kabak, havuç ve patatesin kabuklarını soyup hafif incelikte doğrayın.
2. Ardından bir tencerenin içerisine suyu ekleyin ve kaynatın ardından havuç ve patatesi ilave edin.
3. Pişmeye yakın kabağı da ilave edin ve tüm sebzeler hafif haşlanınca Ocak’tan alıp süzün kırmızı biberleri de doğrayın ve tüm malzemeleri karıştırıp bir fırın kabına boşaltın.
4. Beşamel sos için bir tencerede tereyağını ve unu kavurun ardından sütü ekleyin devamlı karıştırın kovanı yoğunlaşınca tuz ve karabiberi ekleyip sebzelerin üzerine sosu gezdirin ve karıştırın.
5. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk pişirip servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER