Sebzeli Pilav Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,64/5 Toplam: 6.562 Oy
view 73.149
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Sebzeli Pilav Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yemeklerin yanına en yakışan lezzetlerden biridir pilav. Ancak her yemekte olduğu gibi sebzeli pilav pişirirken de dikkat etmemiz gereken şeyler var ki en önemlisi pişme sırasında tencere kapağının kapalı olması. Damak zevkinize bağlı olarak pilava bir miktar şeker de ilave edebilirsiniz.

 

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fidelere ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

Sebzeli Pilav Yapımı:

1. Bezelye ve küçük küpler halinde kestiğiniz havuçları yumuşayana kadar haşlayın.
2. Pirinçleri yıkayın, ılık suda yarım saat bekletin ve süzün.
3. Yağı eritip pirinçleri ve tuzu ekleyin pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.
. zerine sıcak suyu ekleyip son kez karıştırın ve kapağını kapatın.
4. 3-4 dakika yüksek ateşte pişirin, haşlanmış sebzelerinizi ekleyin sonra tencerenin altını kısın suyunu çekinceye kadar pişirin.
5. Ateşten alıp dinlenmeye bırakın.
6. Servis etmeden önce kıyılmış dereotu ile karıştırın.

EN ÇOK İZLENENLER