MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Sebzeli Pilav Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Yemeklerin yanına en yakışan lezzetlerden biridir pilav. Ancak her yemekte olduğu gibi sebzeli pilav pişirirken de dikkat etmemiz gereken şeyler var ki en önemlisi pişme sırasında tencere kapağının kapalı olması. Damak zevkinize bağlı olarak pilava bir miktar şeker de ilave edebilirsiniz.

 

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fidelere ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.



              
Sebzeli Pilav Tarifi
MALZEMELER
  • pirinç

    2 su bardağı
  • tereyağı

    2 kaşık
  • haşlanmış- bezelye

    1 su bardağı
  • haşlanmış- havuç

    1/2 su bardağı
  • su

    3,5 bardak
  • tuz

    1 1/4 tatlı kaşığı
  • Dereotu

    Arzu edilen kadar
  • zeytinyağı karışık

    1 kaşık
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bezelye ve küçük küpler halinde kestiğiniz havuçları yumuşayana kadar haşlayın.

  • 2. Adım

    Pirinçleri yıkayın, ılık suda yarım saat bekletin ve süzün.

  • 3. Adım

    Yağı eritip pirinçleri ve tuzu ekleyin pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. Üzerine sıcak suyu ekleyip son kez karıştırın ve kapağını kapatın.

  • 4. Adım

    3-4 dakika yüksek ateşte pişirin, haşlanmış sebzelerinizi ekleyin sonra tencerenin altını kısın suyunu çekinceye kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Ateşten alıp dinlenmeye bırakın.

  • 6. Adım

    Servis etmeden önce kıyılmış dereotu ile karıştırın.