MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Şeftali Kompostosu Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK5'DK
  • PİŞİRME5'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Şeftali kompostosu tarifi size serin bir lezzet sunuyor! Bu pratik komposto tarifini sevdiklerinizle paylaşmak için buyurun MigrosTV’ye!

Zencefilli limonata, çilekli milkshake ve kırmızı erikli limonata tariflerimizi izlediniz mi?

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

Şeftali Kompostosu Tarifi
MALZEMELER
  • şeftali

    5 adet
  • toz şeker

    1,5-2 su bardağı
  • su

    2 lt
  • tuz

    1,5 tatlı kaşığı
  • sirke

    Yarım çay bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    1,5 lt suyu ve şekeri ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın.

  • 2. Adım

    Diğer tarafta şeftalileri soyun. Çekirdeklerini çıkartıp çekirdek yataklarını bıçakla temizleyin.

  • 3. Adım

    Büyük bir kâse içindeki yarım litre suyun içine 1,5 tatlı kaşığı tuz atın. Yarım çay bardağı sirke koyun.

  • 4. Adım

    Fındık büyüklüğünde doğranmış şeftalileri kaseye atın.

  • 5. Adım

    Sonra kevgirle sirkeli sudan alıp kaynamakta olan şerbete koyun. Bir taşım kaynatıp altını kapatın. Soğutup servis yapın.