3 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 5
4,00/5Toplam: 3 Oy
view 4.319
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
3

Şehriyeli Etli Güveç Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Geleneksel mutfağımızın en özel lezzeti güveç; yıllar geçmesine rağmen sofradaki yerini hala korumakta. Şehriyeli etli güveç tarini bu videomuzda bulabilirsiniz. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor. Daha pek çok güveç ve geleneksel tariflerimiz için MigrosTV’den ayrılmayın!

Pişirme önerisi:

Sote karışımına arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Şehriyeli Etli Güveç Yapımı:

1. Kabuğunu soyduğunuz kırmızı soğanları küçük küpler halinde doğrayın.
2. Zeytinyağının yarısı ve tereyağını geniş bir tencerede ısıtın. İri doğranmış kuşbaşı etlerini ekleyip yüksek ateşte sotelemeye başlayın.
3. Renk alıp suyunu çeken etlere doğranmış kırmızı soğanları ekleyip soteleme işlemini sürdürün.
4. Doğranmış domates ilavesiyle kısık ateşte pişirin. Isıya dayanıklı bir fırın kabına alıp bir kenarda bekletin.
5. Kalan zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırıp eklediğiniz arpa şehriyeleri renk alana kadar kavurun. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirip sıcak su ekleyin.
6. Suyunu çekene kadar pişirdiğiniz şehriye pilavını etlerin üzerine ekleyip rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin. 7.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER