MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Şehriyeli Etli Güveç Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK35'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI3 Porsiyon

Geleneksel mutfağımızın en özel lezzeti güveç; yıllar geçmesine rağmen sofradaki yerini hala korumakta. Şehriyeli etli güveç tarini bu videomuzda bulabilirsiniz. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor. Daha pek çok güveç ve geleneksel tariflerimiz için MigrosTV’den ayrılmayın!

Pişirme önerisi:

Sote karışımına arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Şehriyeli Etli Güveç Tarifi
MALZEMELER
  • kırmızı soğan

    1 adet orta boy
  • zeytinyağı

    4 yemek kaşığı
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • kuşbaşı et

    600 gram iri doğranmış
  • domates

    2 adet doğranmış
  • şehriye

    1 su bardağı arpa
  • su

    1,5 su bardağı sıcak
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • Üzeri için:
  • kaşar peyniri

    1 su bardağı rendelenmiş
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuğunu soyduğunuz kırmızı soğanları küçük küpler halinde doğrayın.

  • 2. Adım

    Zeytinyağının yarısı ve tereyağını geniş bir tencerede ısıtın. İri doğranmış kuşbaşı etlerini ekleyip yüksek ateşte sotelemeye başlayın.

  • 3. Adım

    Renk alıp suyunu çeken etlere doğranmış kırmızı soğanları ekleyip soteleme işlemini sürdürün.

  • 4. Adım

    Doğranmış domates ilavesiyle kısık ateşte pişirin. Isıya dayanıklı bir fırın kabına alıp bir kenarda bekletin.

  • 5. Adım

    Kalan zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırıp eklediğiniz arpa şehriyeleri renk alana kadar kavurun. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirip sıcak su ekleyin.

  • 6. Adım

    Suyunu çekene kadar pişirdiğiniz şehriye pilavını etlerin üzerine ekleyip rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin.

  • 7. Adım

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.