Şehriyeli Kuzu İncik Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,38/5 Toplam: 6.492 Oy
view 65.482
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Şehriyeli Kuzu İncik Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kolay yemek tariflerimizin ardını arkasını kesmiyoruz! Akşama şehriyeli kuzu incik yapmaya ne dersiniz? Üstelik tarifimiz kuzu incik tariflerinizin baş köşesine oturacak cinsten. Eğer cevabınız evetse bu tarifimizi kaçırmayın ve ‘Kuzu incik nasıl yapılır?‘ sorusuna en güzel cevabı alın! Karabiberin tüm lezzetini verdiği kuzu inciği, mis kokulu tereyağı ile fırınlamaya hazır olun! Fırın yemeklerinden vazgeçemeyenlerdenseniz iyi etiniz ile fırını buluşturmanın tam da zamanı!


                                                            

Şehriyeli Kuzu İncik Yapımı:

1. Kuzu incikleri yıkayıp suyunu iyice süzdürün.
2. Tencereye alıp tuz ve karabiber serpin.
3. 6 bardak sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte tencerenin kapağı hafif aralık olarak yaklaşık elli dakika pişirin.
4. Eti kevgirle alıp fırına dayanıklı cam tepsiye yerleştirin.
5. Haşlama suyundan 1 bardak kadarını süzüp etin üzerine dökün.
6. Migros tereyağını ilave edin ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında etlerin üzeri nar gibi kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
7. Sıvıyağı tencerede kızdırıp arpa şehriyeleri ekleyin.
8. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte kavurun.
9. Eti hazırladığınız suya yeterli miktarda su ilave edin.
10. Şehriyeler kahverengi olunca 4 bardak et suyunu ekleyin.
11. Tuz serpip karıştırın.
12. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte şehriyeler suyunu çekinceye kadar pişirin.
13. Ocaktan alıp karıştırın ve demlenmesi için kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika bekletin.
.
100. lıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.

EN ÇOK İZLENENLER