MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Şehriyeli Kuzu İncik Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Kolay yemek tariflerimizin ardını arkasını kesmiyoruz! Akşama şehriyeli kuzu incik yapmaya ne dersiniz? Üstelik tarifimiz kuzu incik tariflerinizin baş köşesine oturacak cinsten. Eğer cevabınız evetse bu tarifimizi kaçırmayın ve ‘Kuzu incik nasıl yapılır?‘ sorusuna en güzel cevabı alın! Karabiberin tüm lezzetini verdiği kuzu inciği, mis kokulu tereyağı ile fırınlamaya hazır olun! Fırın yemeklerinden vazgeçemeyenlerdenseniz iyi etiniz ile fırını buluşturmanın tam da zamanı!



              
Şehriyeli Kuzu İncik Tarifi
MALZEMELER
  • Karabiber

    1 çay kaşığı
  • Kuzu İncik

    6 adet
  • Su

    6 Bardak
  • Migros arpa şehriye

    2 su bardağı
  • et suyu

    4 su bardağı
  • Migros tuz

    2 çay kaşığı
  • Migros tereyağı

    1 Çorba Kaşığı
  • Migros tuz

    1,5 ( 3/2 ) tatlı kaşığı
  • Migros ayçiçek yağı

    3 çorba kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kuzu incikleri yıkayıp suyunu iyice süzdürün.

  • 2. Adım

    Tencereye alıp tuz ve karabiber serpin.

  • 3. Adım

    6 bardak sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte tencerenin kapağı hafif aralık olarak yaklaşık elli dakika pişirin.

  • 4. Adım

    Eti kevgirle alıp fırına dayanıklı cam tepsiye yerleştirin.

  • 5. Adım

    Haşlama suyundan 1 bardak kadarını süzüp etin üzerine dökün.

  • 6. Adım

    Migros tereyağını ilave edin ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında etlerin üzeri nar gibi kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

  • 7. Adım

    Sıvıyağı tencerede kızdırıp arpa şehriyeleri ekleyin.

  • 8. Adım

    Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte kavurun.

  • 9. Adım

    Eti hazırladığınız suya yeterli miktarda su ilave edin.

  • 10. Adım

    Şehriyeler kahverengi olunca 4 bardak et suyunu ekleyin.

  • 11. Adım

    Tuz serpip karıştırın.

  • 12. Adım

    Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte şehriyeler suyunu çekinceye kadar pişirin.

  • 13. Adım

    3. Ocaktan alıp karıştırın ve demlenmesi için kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika bekletin. Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.