Semizotu Kavurması
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
3,00/5Toplam: 1 Oy
view 1.125
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Semizotuna bayılıyor, kavurma lezzetler benim için ayrıdır; diyorsanız sizi böyle alalım çünkü sırada nefis bir semizotu kavurması tarifi var!

Yediklerine dikkat edip, vitaminlerden mahrum kalmak istemeyenlere mini bir reçete olacak semizotu kavurması hem çok leziz hem çok hafif hem de çok pratik!
Doğradıktan sonra soğan ve çeşitli baharatlar ile kavuşan semizotu yaprakları, kısacık bir kavurma süreci sonunda uslu uslu pişmiş olup midenize doğru yola çıkmaya çoktan hazır hale geliyor. Duyduğumuza göre; semizotu yapraklarının sizden son isteği, midenize giden yolda ona eşlik etmesi için üzerine sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt gezdirmenizmiş. İsteği de kabul ettiyseniz geri kalan detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. İlk olarak semizotları ayıklanıp yıkanır.
2. Yaklaşık iki parmak genişliğinde doğranır. Soğanın kabuğu soyulur ve yemeklik doğranır bir tavaya zeytinyağ ve soğanlar ilave edilip kavurulur ardından semizotları ve baharatlar ilave edilip kavurma işlemi semizotu pişme kadar devam eder.
3. Piştikten sonra ister soğuk ister sıcak olarak servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER