MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Sıcak Helva Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Çoğu zaman yemek yeme sebebimiz, yemek sonrası buluşmak için sabırsızlandığımız tatlı ritüelinde sıra. Ve Türk mutfağının geleneksel tatlılarından sıcak helva var sırada. Tam tadına tam kıvamında tarifimizi mutlaka denemelisiniz…

Pişirme önerisi:

Cevizli, kakaolu ya da Antep fıstıklı… Arzu ettiğiniz tahin helvası çeşidini sıcak helva yapımında kullanabilirsiniz.

Sıcak Helva Tarifi
MALZEMELER
  • tahin helvası

    300 gram sade
  • süt

    100 ml.
  • tereyağı

    1 tatlı kaşığı
  • limon suyu

    1/2 adet taze sıkılmış
  • limon kabuğu

    1 adet rendelenmiş
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Küçük parçalara ayırdığınız sade tahin helvasını derin bir karıştırma kabına alın.

  • 2. Adım

    Oda sıcaklığında süt, tereyağı, taze sıkılmış limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını rendeleyin.

  • 3. Adım

    Tüm malzemeyi çatal yardımıyla ezip iyice karıştırın. Arzuya göre blender yardımıyla püre haline getirin.

  • 4. Adım

    Isıya dayanıklı toprak bir kaba aldığınız helvayı; önceden ısıtılmış 220 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Fırından çıkarır çıkarmaz sıcak olarak servis edin.