Soğan Dolması Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,02/5 Toplam: 6.671 Oy
view 63.694
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Soğan Dolması Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Dolma tariflerine bir yenisini daha ekledik; soğan dolması tarifiFarklı dolma tarifleri arayışındaysanız bu pratik tarifimizi deneyin deriz; pişman olmayacaksınız!

Soğan Dolması Yapımı:

1. 7 adet soğanın kabuklarını soyun ve boylamasına orta kısmına kadar kesin.
2. Kestiğiniz soğanları bir tencereye alıp üzerini geçecek miktarda su ekleyin.
3. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
4. Soğanları soğuk sudan geçirip yaprak yaprak ayırın.
5. Kıymayı derin bir kaba alın.
6. Geriye kalan bir adet soğanı soyup küçük küçük doğrayın ve kıymaya ekleyin.
7. Domates salçası, pirinç, tuz, karabiber, kimyon, 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip karıştırın.
8. Hazırladığınız bu harçları soğan yapraklarına doldurup yaprakları sarın ve tencereye dizin.
9. Bir kasede biber salçası, su ve ayçiçeği yağını karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin ve ocakta pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER