Soğan Reçeli Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1,33/5 Toplam: 3 Oy
view 2.063
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Soğan Reçeli Tarifi

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Biliyorsunuz milletçe iki yiyeceği her çeşit ile hazırlayabiliyoruz. Birincisi turşu, ikincisi reçel!

Erikten tutun, sarımsağa kadar her yiyeceğin turşusunu kurduk; hamsiden tutun, bal kabağına kadar her yiyeceğin reçelini yaptık. Evet, sıra geldi soğan reçeline! İlk duyunca yüzde şöyle bir burun kıvırma gibi tepkiler oluşabilir; ama ön yargıyı kovalıyor, yeniliklere açık oluyoruz. Soğan reçeli, farklı bir seçenek olup sonuçlardan da oldukça memnun ediyor.

“Halime’lere kahvaltıya gitmiştik, bir de ne görelim sofrada, soğan reçeli! Aman bi’ şaşırdık; ama bayıldık bayıldık!” cümlesindeki başrol olup var mısınız farklılıkların öncüsü olmaya ve herkese şöyle sizden bahsettirmeye? Detaylar videomuzda!

Soğan reçeli nasıl yapılır, nefis soğan reçeli tarifi, soğan reçeli yapımı, kolay soğan reçeli hazırlanışı ve daha birçok farklı reçel tarifi MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

Püf Noktası;

  • Baharat aromasını seviyorsanız taze kekik ve taze biberiye ilave edebilirsiniz.
  • Esmer şeker kullanmanız reçelin daha koyu bir renk tonu ve kıvama bürünmesini sağlayacaktır.

Soğan Reçeli Yapımı:

1. Soğanların kabuklarını soyduktan sonra ince bir şekilde piyazlık doğrayın.
2. Bir tencere içerisinde zeytinyağı ile kısık ateşte kavurarak soğanları yumuşatın.
3. Yumuşayan soğanların üzerine kalan tüm malzemeleri ekleyin ve aralıklı bir şekilde karıştırarak kısık ateşte yoğunlaşmasını bekleyin.
4. Yoğunlaşan reçelin içerisinden çubuk tarçın ve defne yapraklarını alın ve ocağı kapatın.
5. Oda sıcaklığında soğuması için bekletin ve soğuyan reçelin fazla yağını süzdürerek kavanozlara doldurun ve ağzı sıkı bir şekilde kapalı halde muhafaza edin. Afiyet olsun.

EN ÇOK İZLENENLER