MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Soğuk Baklava Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI20 Porsiyon

Bir tatlı düşünün ki hem içinizi serinletsin hem de tatlı isteğinizi gidersin?
Böyle bir tatlının dondurma dışında pek mümkün görünmediğini
düşünüyorsanız henüz soğuk baklava ile tanışmamış olabilirsiniz.
Soğuk baklava, son zamanlarda giderek popüler hale gelen lezzetlerden biri.
Güllaç ve sütlü Nuriye tatlılarından esinlenilmesiyle ortaya çıkan ve iyi ki de
çıkmış dedirten lezzetiyle gönüllerde taht kuran soğuk baklava, sizin de yeni
favoriniz olabilir.

Siz de çayınızın yanına yoldaş, misafirlerinize farklı bir ikramlık arıyorsanız
evde soğuk baklava yapmayı deneyebilirsiniz. Sütlü şerbeti, bol tereyağı, bol
ceviziyle ezberleri unutturup diğer baklavaların tahtını sallayacak; sıcak yaz
günlerine çok yakışacak soğuk baklava tarifi hakkında tüm detaylar
videomuzda sizi bekliyor, şimdiden afiyet olsun!
Soğuk baklava tarifi ve daha birçok sütlü tatlı tarifi için diğer videolarımızı
incelemeyi ve MigrosTV Türkiye kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Soğuk Baklava Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    2,5 su bardağı
  • toz şeker

    2 su bardağı
  • süt tozu

    1 su bardağı
  • vanilya

    1 paket
  • tereyağı

    250 gram
  • baklavalık yufka

    1 paket
  • kırık ceviz

    2 su bardağı
  • Üzeri için;
  • kakao

    4 yemek kaşığı
  • çikolata rendesi

    4 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir tencerenin içerisine sütü ve toz şekeri ekleyip karıştırın.

  • 2. Adım

    Ardından süt tozu ve vanilyayı ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca 2-3 dk daha ara sıra karıştırarak kaynatmaya devam edin ve ocaktan alın.

  • 3. Adım

    Ardından baklavalık yufkanızı fırın kabının boyutunda kesin.

  • 4. Adım

    Fırın kabını eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Ardından yufkayı ekleyip yufkayıda hafifçe yağlayın.20 kat bu şekilde devam edin.

  • 5. Adım

    20 katın sonunda kırık cevizleri ekleyip hafifçe yağ serpin. Kalan yufkaları da üzerine yağlayarak aynı şekilde ekleyip kare dilimler halinde kesin.

  • 6. Adım

    Ardından 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

  • 7. Adım

    Soğumuş olan sütlü şerbeti de ekleyip soğumaya bırakın.

  • 8. Adım

    Soğuyunca üzerine kakao ve çikolata rendesi ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.