Somon Buğulama Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,80/5 Toplam: 5 Oy
view 4.200
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Somon Buğulama Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Nefis balık tariflerimize ekledik; somon buğulama. Omega zengini, lezzeti ve çok hafif! Bol salata ile servis edebileceğiniz somon buğulama tarifimizi mutlaka deneyin.

Püf noktası:

Kullandığınız kavanozların temiz olmasına, kapaklarının sıkıca kapalı olduğuna ve sızdırmadığına dikkat edin.

Bulaşık makinesini, en uzun süre ve ısıda çalıştırmaya, kavanozları üst rafa yerleştirmeye önem gösterin.

Somon Buğulama Yapımı:

1. Kabuklarını soyduğunuz limonu ince ince dilimleyin. Ortadan ikiye kestiğiniz portakalın suyunu sıkın.
2. Havuç ve kırmızı biber ince ince dilimleyin. Bol suda yıkayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla aldığınız somon dilimlerini vakum kapaklı kavanoza yerleştirin.
3. Doğranmış sebzeler, defne yaprakları, dilimlenmiş limon, taze sıkılmış portakal suyu, tane karabiber ve tuz ilave edin.
4. Kapağını sıkıca kapattığınız kavanozu bulaşık makinesinin üst gözüne yerleştirin. 70 derece ısı ve yaklaşık 2,5 saat sürede pişirin.
5. Bulaşık makinesinden çıkardığınız somonu ılık olarak bekletmeden servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER