MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Sosyete Mantısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Kızartması, haşlaması gibi birçok haliyle Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mantının farklı mı farklı ve yapımı en kolay haliyle tanışmaya hazır mısınız? Karşınızda sosyete mantısı! Onu diğer mantılardan ayıran en önemli özellik, hamur açılarak değil de hazır yufkayla yapılabiliyor olması. Anlayacağınız, sosyeteleri hiç yormayan bu pratik tarifte aslında en önemli nokta elinizin sihirli lezzetini katmak; çünkü geri kalan her adım pek kolay!
Sosyete mantısı tarifinde kuru soğan, salça, maydanoz ve çeşitli baharatlarla kavrulan kıymanın yufkaların içerisine doluşmak için yaşadığı heyecana ortak olmak, yufkayı güzelce kapayıp fırına yollamak için siz de sabırsızlanacaksınız! Sosyete mantısı nasıl yapılır tüm detaylarıyla videomuzda sizi bekliyor. Bol kıymalı, bol yoğurtlu bir öğün için şimdiden afiyet olsun!

Sosyete Mantısı Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    4 yemek kaşığı
  • dana kıyma

    500 gram
  • soğan

    1 adet kuru
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı tuz
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • maydanoz

    1/2 demet
  • su

    1 çay bardağı
  • sıvı yağ

    2 yemek kaşığı
  • yufka

    6 adet üçgen
  • yoğurt

    Sarımsaklı yoğurt için 1 su bardağı
  • sarımsak

    1 diş
  • tereyağ

    Sosu için 3 yemek kaşığı
  • toz biber

    1 çay kaşığı kırmızı
  • kuru nane

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tavanın içerisine yağı ve kıymayı ekleyip kavurun. ince kesilmiş soğanları ve salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.

  • 2. Adım

    Kavrulan kıyma ve soğanı ocaktan alın ve içerisine baharatlar ile ince kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın.

  • 3. Adım

    Bir kabın içerisinde su ve yağı karıştırın. Yufkaları bir tezgaha alın ve içerisine hazırladığınız yağlı su ve kıymalı harçtan ilave edip hamura yayın ve sigara böreği şeklinde sarın.

  • 4. Adım

    Sardıktan sonra içer doğru sararak gül şeklini verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hazırlamış olduğunuz böreklerin üzerine sulu yağdan sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Bir kabın içerisinde yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın.

  • 6. Adım

    Bir sos tenceresinin içerisinde tereyağını eritin, içerisine kırmızı toz biber ve kuru naneyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

  • 7. Adım

    Servis ederken hazırladığınız sosyete mantılarının üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, ardından kırmızı biberli sosu gezdirip servis edebilirsiniz.