Su Böreği Tarifi
3 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 5
3,33/5Toplam: 3 Oy
view 3.562
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Su Böreği Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Su ile yatıştırılmış nefis bir böreğe kim hayır der? İster kıymalı ister peynirli su böreğiyle başlayan hangi sabah kötü geçer?

Su böreği; bayram kahvaltıları için harika bir ev sahibi de olabilir, sıradan hafta sonu kahvaltılarını bayrama da dönüştürebilir. Yapımı oldukça zahmetli, yemesi oldukça keyiflidir. İçi yumuşacık, dışı çıtır bir böreğin önümüzdeki tabakta belirmesi dahi mutluluk sebebidir ki bir de lezzetle mideye indirilmesini düşünün! Sürecin zevkle ve layığıyla tamamlanabilmesi için sıradaki videomuzda su böreği yapımını anlattık. Yanına ayranınızı ya da çayınızı da kapın gelin.

Su böreği nasıl yapılır, kolay su böreği tarifi, evde su böreği yapımı ve daha birçok börek çeşidi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Püf Noktası:

  • Hamurların parçalanmaması için yeteri kadar haşlanması gerekmektedir.
  • 1 kg. yufka ile yapacağınız böreğin kalın olması için kullanacağınız borcamın boyutu çok büyük olmamalıdır.
  • Yapacağınız böreği 1 gece öncesinden hazır hale getirip, buz dolabında beklettiğinizde daha iyi sonuç alabilirsiniz.
  • Eğer dilerseniz fırına atmadan önce böreğin üzerine biraz tereyağı sürebilirsiniz.

Su Böreği Yapımı:

1. Kullanılacak sos için bir kap içerisinde yumurta, süt, sıvı yağ ve sodayı karıştırıp hazır hale getirin.
2. Böreğin içerisi için ince ince kestiğiniz maydanozları peynirlerle karıştırıp çatal ile tamamen birbirine karışana kadar ezin ve onu da hazır halde bekletin.
3. Ardından bir borcamı, sıvı yağ ile taban ve kenarlarını fırça yardımı ile yağlayın. 1 adet yufkayı parçalamadan dışarılara kenar vererek borcama serin.
4. Kalan yufkaları elinizle parçalara ayırın ve sos içerisine tamamen batırarak katman şeklinde borcam içerisine dizin.
5. İki kat olana kadar bu işleme devam edin ve hazırlamış olduğunuz peynirli harcı eşit bir şekilde dağıtın.
6. Sonrasında tekrar, kalan parçalanmış yufkaları sos içerisine batırarak dizmeye devam edin. Bu işlemi bitirdiğinizde borcam dışında kalan yufkaları dört bir yanından üstü tamamen kapanacak şekilde kapatın ve böreği dilimleyin.
7. Kalan sosunuzu böreğin üstüne dökün, üstünü streç film ile kapatıp, yufkaların sosu iyice içine çekebilmesi için buzdolabında 5 saat kadar bekletin.
8. Bekletmiş olduğunuz böreğin üstüne yumurta sarısı sürüp, her dilimin üzerine biraz çörek otu ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

EN ÇOK İZLENENLER