Su Böreği Tarifi
3 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 5
3,33/5Toplam: 3 Oy
view 3.612
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Su Böreği Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kahvaltıların vazgeçilmezi, çay sofralarının yıldızı, böreklerin en güzel halidir suda pişeni! Sizin tercihiniz kıymalı olanı mıdır, yoksa peynirli olanı mı bilemeyiz ama peynirli su böreği tarifinin en güzelinin videomuzda sizi beklediğini biliyoruz!

Büyükannelerin bir sıcak suya bir soğuk suya daldırarak yoğun emekle yaptığı su böreğini artık sizin yapmanız gerektiğini düşünüyor, ama işin içinden çıkamayacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz; çünkü su böreği nasıl yapılır sorusunun en pratik cevabı videomuzda!
Siz de içine dolduracağınız bolca peynir, yufkalarına süreceğiniz tereyağı ve doğranan maydanozların mis kokusuyla süslenen nefis su böreğini daha fazla bekletmemek için videomuzu izleyerek su böreği yaparken ihtiyacınız olacak tüm püf noktalarını öğrenin. Şimdiden afiyet olsun!

Su Böreği Yapımı:

1. İlk olarak sıcak su ve soğuk su hazırlanır.
2. Fırın kabı yağlanır. Ardından su böreği yufkaları önce sıcak suya daha sonra soğuk suya batırılır ve suyu süzdürülür.
3. Alt tabanı için tepsiye 5 yufka sırayla dizilir her yufka arasına bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağ gezdirilir.
4. Bir kabın içerisinde peynir ve ince kesilmiş maydanoz karıştırılır ve beş adet yufkanın üzerine eklenir.
5. Peynirlerin üzerine tekrar 4 kat yufka eklenir ve her yufkanın arasına bir yemek kaşığı gezdirilir.
6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirilip servis edilir.

EN ÇOK İZLENENLER