MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Su Böreği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Kahvaltıların vazgeçilmezi, çay sofralarının yıldızı, böreklerin en güzel halidir suda pişeni! Sizin tercihiniz kıymalı olanı mıdır, yoksa peynirli olanı mı bilemeyiz ama peynirli su böreği tarifinin en güzelinin videomuzda sizi beklediğini biliyoruz!

Büyükannelerin bir sıcak suya bir soğuk suya daldırarak yoğun emekle yaptığı su böreğini artık sizin yapmanız gerektiğini düşünüyor, ama işin içinden çıkamayacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz; çünkü su böreği nasıl yapılır sorusunun en pratik cevabı videomuzda!
Siz de içine dolduracağınız bolca peynir, yufkalarına süreceğiniz tereyağı ve doğranan maydanozların mis kokusuyla süslenen nefis su böreğini daha fazla bekletmemek için videomuzu izleyerek su böreği yaparken ihtiyacınız olacak tüm püf noktalarını öğrenin. Şimdiden afiyet olsun!

Su Böreği Tarifi
MALZEMELER
  • su

    2 lt sıcak
  • su

    2 lt soğuk
  • sıvı yağ

    2 yemek kaşığı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • su böreği yufkası

    10 adet
  • tereyağ

    1 su bardağı
  • peynir

    3 su bardağı taze
  • maydanoz

    1/2 demet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak sıcak su ve soğuk su hazırlanır.

  • 2. Adım

    Fırın kabı yağlanır. Ardından su böreği yufkaları önce sıcak suya daha sonra soğuk suya batırılır ve suyu süzdürülür.

  • 3. Adım

    Alt tabanı için tepsiye 5 yufka sırayla dizilir her yufka arasına bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağ gezdirilir.

  • 4. Adım

    Bir kabın içerisinde peynir ve ince kesilmiş maydanoz karıştırılır ve beş adet yufkanın üzerine eklenir.

  • 5. Adım

    Peynirlerin üzerine tekrar 4 kat yufka eklenir ve her yufkanın arasına bir yemek kaşığı gezdirilir.

  • 6. Adım

    Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirilip servis edilir.