Sulu Köfte Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,00/5 Toplam: 1 Oy
view 8.349
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Sulu Köfte Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

10 Tl altı tarifler serimize sulu köfte le devam ediyoruz. Türk mutfağının bu geleneksel lezzeti sofralarınızı lezzetle donatacak.

Püf noktası:

Sıcak su eklediğiniz sulu köfte yemeğini kısık ateşte pişirmeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Köfte harcına arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilir, pirinç yerine ince bulgur kullanabilirsiniz.

Sulu Köfte Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri derin bir karıştırma kabına alın.
2. Orta yağlı kıyma, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurun. Elde ettiğiniz pirinçli köfte harcını ufak parçalara bölüp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
3. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Patatesleri iri küpler halinde dilimleyin.
4. Derin bir tencerede kızdırdığınız ayçiçek yağında kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkıp hafif bir renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. Doğranmış patatesleri ekleyip karıştırın.
5. Unu geniş bir tabağa alın. Hazırladığınız köfteleri ekleyip hafifçe sallayarak unlanmasını sağlayın.
6. Soğanlarla birlikte kavrulmuş patateslere sıcak su ekleyin. Kaynama noktasına geldiğinde unlanmış köfteleri katıp hafif bir renk alana kadar pişirin. Pirinçler uzayıp pişme işlemi tamamlandığında sıcak olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER