MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Sulu Köfte Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

10 Tl altı tarifler serimize sulu köfte le devam ediyoruz. Türk mutfağının bu geleneksel lezzeti sofralarınızı lezzetle donatacak.

Püf noktası:

Sıcak su eklediğiniz sulu köfte yemeğini kısık ateşte pişirmeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Köfte harcına arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilir, pirinç yerine ince bulgur kullanabilirsiniz.

Sulu Köfte Tarifi
MALZEMELER
  • kıyma

    150 gram orta yağlı
  • pirinç

    4 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1 adet orta boy
  • domates salçası

    1 tatlı kaşığı
  • patates

    3 adet orta boy
  • ayçiçek yağı

    3 yemek kaşığı
  • su

    3 su bardağı sıcak
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri derin bir karıştırma kabına alın.

  • 2. Adım

    Orta yağlı kıyma, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurun. Elde ettiğiniz pirinçli köfte harcını ufak parçalara bölüp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.

  • 3. Adım

    Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Patatesleri iri küpler halinde dilimleyin.

  • 4. Adım

    Derin bir tencerede kızdırdığınız ayçiçek yağında kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkıp hafif bir renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. Doğranmış patatesleri ekleyip karıştırın.

  • 5. Adım

    Unu geniş bir tabağa alın. Hazırladığınız köfteleri ekleyip hafifçe sallayarak unlanmasını sağlayın.

  • 6. Adım

    Soğanlarla birlikte kavrulmuş patateslere sıcak su ekleyin. Kaynama noktasına geldiğinde unlanmış köfteleri katıp hafif bir renk alana kadar pişirin. Pirinçler uzayıp pişme işlemi tamamlandığında sıcak olarak servis edin.