MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Susamlı Krokan Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK5'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Çocukluğumuzun bayram lezzetlerinden olan kıtır kıtır susamlı krokanı bu kez evimizde hazırlıyoruz! Karamelize edilmiş şeker ve susamın buluşması ile hazırlanan susamlı krokan, her bir kırıntısında sonsuz lezzet barındırıyor. Bu harika şekerlemeyi ister ceplerinize doldurup çocukluğunuza doğru yola çıkın ister şekerleme tabaklarına doldurup misafirlerinizi karşılayın. Hatta ev gezmesine içini kendi yaptığınız krokanlarla doldurduğunuz sevimli bir kutu ya da kavanozla giderseniz ne değerli bir hediye hazırlamış olursunuz bir düşünün!

Hadi o halde, malzemeler hazırsa mutfağa doğru yönelmeye başlayın. Şimdiden afiyet olsun!

Susamlı krokan tarifi, susamlı krokan yapımı, susamlı krokan hazırlanışı, evde susamlı krokan nasıl yapılır, pratik susamlı krokan nasıl hazırlanır ve daha birçok lezzet için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Susamlı Krokan Tarifi
MALZEMELER
  • şeker

    1 sb.
  • susam

    1 sb.
  • tereyağı

    1 çk.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Uygun bir tava içerisine şekeri koyup eritin. Şeker tamamen eriyip sıvı bir hale geldikten sonra tereyağı ekleyin.

  • 2. Adım

    Tereyağı eridikten sonra bekletmeden susamları ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.

  • 3. Adım

    Karışım homojen hale gelince bir yağlı kağıda döküp üzerine bir kat daha yağlı kağıt serin.

  • 4. Adım

    Merdane yardımıyla dilediğiniz kalınlığa kadar getirin.

  • 5. Adım

    Üzerindeki yağlı kağıdı kaldırıp dilimleyin ve tamamen soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.