Süt Reçeli Tarifi
5.479 votes, average: 4,03 out of 55.479 votes, average: 4,03 out of 55.479 votes, average: 4,03 out of 55.479 votes, average: 4,03 out of 55.479 votes, average: 4,03 out of 5
4,03/5Toplam: 5.479 Oy
view 71.074
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Süt Reçeli Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sütün mis kokusu, bu kez reçelleri süslüyor! Süt ve şekerin bu müthiş birlikteliği kahvaltılarınıza yeni bir tat, dolaplarınıza yeni bir heyecan katacak. Aynı zamanda diğer reçellere göre kemik sağlığınıza kalsiyum desteği sağlaması da süt reçelini tercih etmeye değecek bir sebep. Birçok milletin tatlı olarak kullandığı bu karamelimsi krema lezzeti ister ekmek ya da kreplere sürerek tüketin ister canınız tatlı çektiğinde kaşıklayarak tüketin isterseniz de hazırladığınız pastaların süslemesini bu reçel ile tamamlayın.

Süt reçeli ile ilk kez karşılaşıyor olsanız da o aslında birçoğumuza çok tanıdık. Şöyle ki; süt reçelinin tadı, bayramlarda cebimize doldurduğumuz bej renkteki karamelimsi şekerlerin tadına oldukça benziyor. Ceplerimize doldurduğumuz o lezzeti şimdi, minik minik kavanozlara dolduracağız!

Hadi o zaman tencereler, süt ve şekerle ağır ağır kaynamaya; evler, çıkan kokunun büyüsüyle kaybolmaya başlasın!

Süt reçeli nasıl yapılır, süt reçeli tarifi, süt reçeli hazırlanışı, süt reçeli yapımı, evde süt reçeli nasıl yaparım, kolay süt reçeli tarifi ve daha birçok reçel tarifi MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Püf Noktası;

Süt reçeli yapımında emin olduğunuz günlük sütlerden kullanmaya özen gösterirseniz, daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.

Süt Reçeli Yapımı:

1. Bir litre süt ve şekeri tencereye alınıp kaynayana kadar karıştırılır.
2. Süt kaynadıktan sonra karbonat eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
3. Kaynadıkça sütün rengi değişecektir ve sararmaya başlayacaktır.
4. Dibinin tutmaması için aralıklı olarak karıştırılır ve 1 saat boyunca pişirilir. Kıvamı muhallebiden biraz daha sıvı olacaktır.
5. Bu şekilde kıvam aldıktan sonra kavanozlara paylaştırıp kapağını sıkıca kapatıp soğuması için bekletin ve buzdolabında muhafaza edin.

EN ÇOK İZLENENLER