Sütlü Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,65/5 Toplam: 6.991 Oy
view 89.800
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Sütlü Limonlu İrmik Tatlısı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Siz hiç irmik helvasını sütlü ve limonlu denemiş miydiniz? Bizden söylemesi, bu farklı lezzet çok hoşunuza gidecek! Haydi buyurun tarifimize.

Sütlü Limonlu İrmik Tatlısı Yapımı:

1. 3 adet yumurta, 2 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı irmiği birlikte çırpın.
2. Üzerine 1 litre süt ekleyerek ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin.
3. 2 adet limonun kabuğunu rendeleyin, kaynamaya yakınken malzemelere ilave edin.
4. Boza kıvamına gelene kadar pişirin.
5. Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı toz şekeri, 1 limonun suyuyla birlikte sürekli karıştırarak yanana kadar kavurun.
6. Daha sonra fırın kabının dibine dökün.
7. İrmiği de yanık şekerin üzerine ilave edin.
8. Buzdolabında soğutun, tabağa ters çevirerek koyun ve üzerini dövülmüş ceviz ile süsleyin.
9. Bu lezzetli tarifi akşamdan yapıp ertesi gün servis ederseniz daha güzel bir sonuç alabilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER