MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Sütte Balık Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Farklı bir balık tarifi var sırada; sütte balık.

Pişirme önerisi:

Fileto balık dilimlerini sütte uzun bir süre bekletmeniz balığın lezzetini arttıracaktır. Arzuya göre taze kişniş vb. baharatları kullanabilirsiniz.

Sütte Balık Tarifi
MALZEMELER
  • levrek balığı

    4 dilim fileto
  • süt

    300 ml.
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • defne yaprağı

    2 adet
  • esmer şeker

    1 tatlı kaşığı
  • üzüm sirkesi

    100 ml.
  • maydanoz

    4 dal
  • karabiber

    1 tatlı kaşığı tane
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla aldığınız fileto levrekleri derin bir kaba alın.

  • 2. Adım

    Üzerine oda sıcaklığında süt ilave edip buzdolabında 1 saat kadar bekletin.

  • 3. Adım

    Esmer şekeri, üzüm sirkesi yardımıyla karıştırın. Maydanoz yapraklarını incecik kıyın.

  • 4. Adım

    Sütte bekleyen balık dilimlerini süzdürüp ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın.

  • 5. Adım

    Defne yaprağı, esmer şekerli sirke, soğuk tereyağı, tane karabiber, tuz ve doğranmış maydanoz ilavesiyle önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Fırından çıkan sütte balığı sıcak olarak bekletmeden servis edin.