MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tarator Sos Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Bazı yemekler tek başına iyidir, hoştur da bazıları yakınlarında lezzetli bir sos arkadaşı olmadığında sanki somurtur durur damak tatlarımıza…

Sofraları daha özenli hale dönüştürecek, yemeklere iddialı bir destekçi olurken sanki masa başı sohbetlerinize bile bulanıp her şeyi tamamıyla daha hoş hale getirecek sos tarifleri de Migros TV’de! Hadi başlayalım, şimdiden afiyet olsun! Devamı videomuzda…

Nefis sos tarifleri MigrosTV’de. Tarator sos tarifi ile başladık ve farklı soslarla devam ettik. Daha pek çok sos tarifi, mutfakta işinizi kolaylaştıracak kolay tarifler MigrosTV’de.

Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf Noktası:
Tarator sosun yapımında yoğun kıvamda olan süzme yoğurt yerine mayonez de kullanabilirsiniz. Farklı ve daha aromalı bir tarator sos hazırlamak için; ince kıyılmış kapari ya da kornişon turşusu ekleyebilirsiniz.
Tarator Sos Tarifi
MALZEMELER
  • ekmek içi

    6 dilim bayat
  • ceviz içi

    6 yk.
  • zeytinyağı

    8 yk.
  • süzme yoğurt

    4 yk.
  • limon suyu

    3 tk.
  • sarımsak

    4 diş
  • tuz

    1 çk.
  • dereotu (arzuya göre)

    10 dal
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bilhassa kalamar tavanın en yakın arkadaşı olan tarator sosu hazırlamak için; bayat ekmek içini küçük bir kaba ufalayın. Kabuk kısımlarını kullanmayın.

  • 2. Adım

    Ekmek kırıntılarını ceviz içiyle birlikte mutfak robotunda çekin.

  • 3. Adım

    Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, süzme yoğurt ve tuz ile karıştırdıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletin.

  • 4. Adım

    Buzdolabında bekleyen ve kıvam alan tarator sosu, sıcak başlangıçların yanında ya da dip sos olarak arzuya göre incecik kıyılmış dereotu eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.