MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK40'DK
  • PİŞİRME35'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Soğuk çay sevenler, limonatadan vazgeçemeyenler birleşin; çünkü bu tarifte
nefis bir birleşim var! Gün içerisinde bol bol çay tüketiyorsanız sizi ufak bir
değişikliğe davet ediyoruz. Bu tarifimizle çayın lezzetini ve faydasını
katlayacak, onu ısıtan değil de serinleten bir seçeneğe dönüştüreceğiz.
Ferahlamak istediğinizde az malzemesi, kolay hazırlanışıyla yardımınıza
koşacak, bol C vitaminli bir içecek arıyorsanız limonlu soğuk çay size iyi
gelecek. Onunla ister havuz başı sohbetlerinizi tamamlayın ister duş sonrası
keyfinizi taçlandırın. Yanına güzel bir kurabiye de eklemeyi sakın unutmayın.
Limonlu soğuk çay tarifi için hemen videomuzu izleyebilirsiniz, şimdiden afiyet
olsun!
Limonlu soğuk çay tarifi ve daha birçok farklı çay tarifi için diğer videolarımızı
da incelemeye devam edin.

Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi
MALZEMELER
  • ılık süt

    1/2 su bardağı
  • kuru maya

    2 çay kaşığı
  • un

    3 su bardağı
  • tereyağı (soğuk)

    120 gram
  • yumurta

    2 adet
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • toz şeker

    2,5 yemek kaşığı
  • esmer toz şeker

    1 su bardağı
  • toz tarçın

    1,5 yemek kaşığı
  • tereyağı

    3 yemek kaşığı
  • tereyağı

    6 yemek kaşığı
  • labne peynir

    7 yemek kaşığı
  • pudra şekeri

    5 yemek kaşığı
  • süt

    4 yemek kaşığı
  • vanilya

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir kabın içerisine ılık süt ve mayayı ekleyip bekletin. Ayrıca hamuru için bir kabın içerisine unu ve soğuk tereyağını ekleyip yoğurun.

  • 2. Adım

    Sonra ortasına bir havuz açıp içerisine yumurta ve tuzu ekleyip hafifçe çırpın. Tamamlayarak karıştırın. Katı kıvam alınca elinizle pürüzsüz hamur olana yoğurun ve üzerini bir süreç film ile kapatıp bir saat mayalandırın.

  • 3. Adım

    Mayalanan hamuru tek rar tezgaha 2-3 dk yoğurun ve ardından tezgaha ve hamura hafif un serpip 35 * 50 boyutlarında değiştirin.

  • 4. Adım

    Bir kabın toz şeker ve toz tarçını karıştırın. Hamurun üzerine hamurun tereyağını sürün ve toz tarçınlı hamurunu ekleyip hamurun yerine yayın.

  • 5. Adım

    Sonra hamuru rulo şeklinde sarın ve yaklaşık 1,5-2 parmak kalınlığında hamuru dilimleyin.

  • 6. Adım

    Isıya dayanıklı bir kabın içerisine hafif boşlukta boşlukta ve mayalanması için 15-20 dk odada bekletip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk pişirin.

  • 7. Adım

    Frosting için oda olan tereyağ, labne peyniri, vanilya ve sütü bir kabı iyice çırpın. Kıvamı daha akışkan ve koyu olmasını isterseniz sütü azaltarak veya çoğaltarak hazırlayabilirsiniz.