MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tavuk Piccatta Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Lezzetli bir tavuk tarifi ister misiniz? Dünya mutfağının en sevilen lezzeti! Tavuk piccatta tarifi MigrosTV’de. Tavuk piccatta tarifi ve daha fazlası için bizi takip etmeye devam edin. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf Noktası;

Ortadan ikiye kestiğiniz fileto tavuk göğüslerini zedelememek için üzerlerini streç film ile
kapladıktan sonra bir et döveceği yardımıyla dövün.Kızgın tava ve yağda kısa sürede, arkalı önlü ters çevirerek pişirin. Kapari turşusu tuzlu olduğu için ekstra tuz kullanmayın.

Tavuk Piccatta Tarifi
MALZEMELER
  • tavuk göğsü

    4
  • un

    3
  • tuz

    1 çk.
  • karabiber

    1 çk.
  • zeytinyağı

    Kızartman için; 3 yk.
  • tereyağı

    1 yk.
  • tereyağı

    Sosu için; 2 yk.
  • tavuk suyu

    1 sb.
  • limon suyu

    1/2 çb.
  • kapari turşusu

    2 yk.
  • maydanoz

    1/4 demet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kemiksiz fileto tavuk göğüs etlerinin üzerini bir kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla orta kısımlarından uzunlamasına kesin.

  • 2. Adım

    İnce dilimlere ayırdığınız fileto tavuk göğüslerinin üzerini streç film ile örttükten sonra et döveceği ile döverek inceltin.

  • 3. Adım

    Geniş bir tabakta un, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi karıştırın.

  • 4. Adım

    Tavuk dilimlerini arkalı önlü una bulayıp, bir servis tabağına alın.

  • 5. Adım

    Geniş bir tavada zeytinyağı ve tereyağını birlikte eritin.

  • 6. Adım

    Tavuk etlerini kızgın yağda, yüksek ateşte hafif bir renk alana kadar arkalı önlü ters çevirerek kızartın.

  • 7. Adım

    Kızaran tavukları bir servis tabağına alın.

  • 8. Adım

    Kızartma tavasında kalan yağın üzerine sıcak tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın.

  • 9. Adım

    Ardından limon suyunu kattığınız sosu 2 dakika kadar karıştırarak kaynatın.

  • 10. Adım

    Bütün ya da arzuya göre ince ince doğradığınız kapari turşularını tavaya alın.

  • 11. Adım

    Sosa kıvam ve parlaklık vermesi için tereyağını ilave edin, eriyene kadar karıştırın.

  • 12. Adım

    Son olarak incecik kıyılmış maydanozu kattığınız sos karışımına kızaran tavukları alın.

  • 13. Adım

    Sosuyla birlikte 2-3 dakika kadar pişirmeye devam ettiğiniz tavuk etlerini servis tabağına alın.

  • 14. Adım

    4. Sosundan ilave ettiğiniz tavuk göğüslerini sıcak olarak bekletmeden servis edin.