Tavuk Piccatta Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 1.809
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Tavuk Piccatta Malzemeleri

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Lezzetli bir tavuk tarifi ister misiniz? Dünya mutfağının en sevilen lezzeti! Tavuk piccatta tarifi MigrosTV’de. Tavuk piccatta tarifi ve daha fazlası için bizi takip etmeye devam edin. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf Noktası;

Ortadan ikiye kestiğiniz fileto tavuk göğüslerini zedelememek için üzerlerini streç film ile
kapladıktan sonra bir et döveceği yardımıyla dövün.Kızgın tava ve yağda kısa sürede, arkalı önlü ters çevirerek pişirin. Kapari turşusu tuzlu olduğu için ekstra tuz kullanmayın.

Tavuk Piccatta Yapımı:

1. Kemiksiz fileto tavuk göğüs etlerinin üzerini bir kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla orta kısımlarından uzunlamasına kesin.
2. İnce dilimlere ayırdığınız fileto tavuk göğüslerinin üzerini streç film ile örttükten sonra et
. öveceği ile döverek inceltin.
3. Geniş bir tabakta un, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi karıştırın.
4. Tavuk dilimlerini arkalı önlü una bulayıp, bir servis tabağına alın.
5. Geniş bir tavada zeytinyağı ve tereyağını birlikte eritin.
6. Tavuk etlerini kızgın yağda, yüksek ateşte hafif bir renk alana kadar arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
7. Kızaran tavukları bir servis tabağına alın.
8. Kızartma tavasında kalan yağın üzerine sıcak tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın.
9. Ardından limon suyunu kattığınız sosu 2 dakika kadar karıştırarak kaynatın.
10. Bütün ya da arzuya göre ince ince doğradığınız kapari turşularını tavaya alın.
11. Sosa kıvam ve parlaklık vermesi için tereyağını ilave edin, eriyene kadar karıştırın.
12. Son olarak incecik kıyılmış maydanozu kattığınız sos karışımına kızaran tavukları alın.
13. Sosuyla birlikte 2-3 dakika kadar pişirmeye devam ettiğiniz tavuk etlerini servis tabağına alın.
14. Sosundan ilave ettiğiniz tavuk göğüslerini sıcak olarak bekletmeden servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER