Tavuklu, Dereotlu ve Limonlu Milföy Böreği Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,88/5 Toplam: 6.492 Oy
view 41.062
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Tavuklu, Dereotlu ve Limonlu Milföy Böreği Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Dereotunun yemeklere kattığı lezzetin yanısıra, bedenimize de faydaları var. Örneğin dereotunun mide ve bağırsak gazlarını söktürdüğünü biliyor muydunuz?  Hapşırma, öksürük ve alerjiye de iyi geldiği söylenen dereotunu leziz bir böreğe kattık; tavuklu, dereotlu ve limonlu milföy böreği. Pratik tarif şimdi MigrosTV’de!

Tavuklu, Dereotlu ve Limonlu Milföy Böreği Yapımı:

1. Tavukları küp küp kesin,sarımsakları soyun ve ezerek püre haline getirin,soğanları küçük küpler halinde kesin.
2. Dere otlarını kıyın. Limon kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın.
3. Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyip yüksek ateşte tavuklar renk alana kadar pişirin ve bir kaba alın.
4. Aynı tavaya biraz daha zeytinyağı ekleyip soğanları orta ateşte soğanlar biraz yumuşayana kadar pişirin.
5. Sarımsak püresini ekleyip 1-2 dakika daha pişirin ve bezelye, tavuk, tuz ve biberi ekleyip iyice karıştırın.
6. Ateşten alın. Kıyılmış dereotu, limon suyu ve kabuğunu da ekleyin.
7. Milföy hamurunun içine iç harcından yerleştirip hamuru kapatın.
8. Üstüne biraz su karıştırılıp çırpılmış yumurta sürerek 180 derece fırında ortalama yarım saat pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER