Tavuklu Kabak Sandal Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 124
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Tavuklu Kabak Sanldal Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kabak, mevsimi geldiğinde birçok farklı tarifle kendisinden bolca yararlanmamız gereken
sebzelerden biridir. Öyle ki kolesterolün düşmesine yardımcı olmak, toksinlerden
arındırmak, sindirime yardımcı olmak gibi birçok faydasıyla vücudumuza şifa verir. Nötr
sayılabilen bir lezzete sahip olduğundan yeri gelir harika bir mücverde yer alır, yeri gelir
puf puf kabarmış bir muffin oluverir. Anlayacağınız, her ihtiyaca karşılık verir. Sıradaki
tarifimizde ise akşam yemeği sofrasına farklı bir tarif kondurmaya ihtiyaç duyanlara cevap
vermek istedik. Mevsimin en taze kabaklarını sandal şekline dönüştürüp içini kuşbaşı
doğranmış tavuklarla bolca doldurduk. Diyeceğimiz o ki; bu sandalda sizi ve sevdiklerinizi
lezzet yolculuğuna çıkmaya davet ediyoruz!
Karnıyarık yemeğinin tahtını biraz sarsacak tavuklu kabak sandal, hafif ve sağlıklı bir yemek
arayanlar için ideal. Onu isterseniz tek başına tüketin, besleyici bir diyet öğünü olsun.
İsterseniz de yanına güzel bir pilav ekleyin, tadına doyamayacağınız ödül öğünü olsun;
karar sizin.
Tavuklu kabak sandal tarifi hakkında tüm detaylar videomuzda sizi bekliyor, şimdiden
afiyet olsun!
Tavuklu kabak sandal ve daha birçok sofranızı süsleyecek özel tarif için bizden ayrılmayın.

Tavuklu Kabak Sandal Yapımı:

1. İlk olarak kabakları yıkayıp uç kısımlarını kesin.
2. Ardından ortadan ikiye bölün ve iç kısımlarını çıkarın.
3. Bir tavaya yağ ekleyip kızdırın. Hazırladığınız kabakları içerisine ekleyip kızartın.
4. Başka bir tavaya zeytinyağını ve tavukları ekleyip kavurun.
5. Ardından içerisine soğan, sarımsak ve biberi ekleyip kavurun.
6. Ardından içerisine salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
7. Son olarak içerisine suyu ve baharatları ekleyip kaynatın.
8. Kaynayınca ocaktan alın. Kabakları ısıya dayanıklı bir fırın kabının içerisine ekleyip, hazırladığınız tavuklu harç ile kabakların içini doldurun.
9. Kalan suyunu da tepsiye ekleyip üzerine de rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER