Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi
9 votes, average: 4,67 out of 59 votes, average: 4,67 out of 59 votes, average: 4,67 out of 59 votes, average: 4,67 out of 59 votes, average: 4,67 out of 5
4,67/5Toplam: 9 Oy
view 19.809
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Tavuklu Sultan Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sebze garnitürlerinin eşlik ettiği, baharatların lezzet kattığı tavuklu sultan kebabı sofranızda başrolu üstlenecek.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre haşlanmış kök sebzeler ilave edebilir, farklı baharatlarla çeşnilendirebilirsiniz.

Tavuklu Sultan Kebabı Yapımı:

1. Kabuğunu soyduğunuz orta boy kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız piliç kalça şişleri iri küpler halinde kesin.
2. Zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Doğranmış kuru soğanı hafif bir renk alana kadar soteleyin.
3. Domates salçası ekleyip karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun. Doğranmış piliç butları ekleyip yüksek ateşte soteleyin.
4. Bol suda durulayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz garnitür karışımını ekleyip pişirme işlemini sürdürün. Pul biber, kekik, tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
5. Suyunu çeken iç harcı soğuması için ocaktan alın. Beşamel sos için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin.
6. Azar azar eklediğiniz unu hafif bir renk alana kadar kavurun. Soğuk süt ekleyip karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pürüzsüz bir kıvam alan sos karışımını ocaktan alın.
7. Mutfak tezgahına üst üste açtığınız iki adet yufkayı dört eşit parçaya bölün. Bir adet seramik fırın kabına bir adet yufkayı serin. İçerisine hazırladığınız tavuklu harçtan yerleştirip üzerini kapatın.
8. Büyük boy bir fırın kabına ters çevirip çıkartın. Hazırladığınız beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER