MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Sebze garnitürlerinin eşlik ettiği, baharatların lezzet kattığı tavuklu sultan kebabı sofranızda başrolu üstlenecek.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre haşlanmış kök sebzeler ilave edebilir, farklı baharatlarla çeşnilendirebilirsiniz.

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi
MALZEMELER
  • yufka

    2 adet
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • soğan

    1 adet orta boy kuru
  • piliç kalça şiş

    600 gram
  • domates salçası

    1 tatlı kaşığı
  • garnitür

    1 kutu
  • pul biber

    1 tatlı kaşığı
  • kekik

    1 tatlı kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığ
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • tereyağı

    Sos için; 2 yemek kaşığı
  • un

    2 yemek kaşığı
  • süt

    2 su bardağı soğuk
  • kaşar peyniri

    1 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuğunu soyduğunuz orta boy kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız piliç kalça şişleri iri küpler halinde kesin.

  • 2. Adım

    Zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Doğranmış kuru soğanı hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 3. Adım

    Domates salçası ekleyip karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun. Doğranmış piliç butları ekleyip yüksek ateşte soteleyin.

  • 4. Adım

    Bol suda durulayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz garnitür karışımını ekleyip pişirme işlemini sürdürün. Pul biber, kekik, tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

  • 5. Adım

    Suyunu çeken iç harcı soğuması için ocaktan alın. Beşamel sos için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin.

  • 6. Adım

    Azar azar eklediğiniz unu hafif bir renk alana kadar kavurun. Soğuk süt ekleyip karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pürüzsüz bir kıvam alan sos karışımını ocaktan alın.

  • 7. Adım

    Mutfak tezgahına üst üste açtığınız iki adet yufkayı dört eşit parçaya bölün. Bir adet seramik fırın kabına bir adet yufkayı serin. İçerisine hazırladığınız tavuklu harçtan yerleştirip üzerini kapatın.

  • 8. Adım

    Büyük boy bir fırın kabına ters çevirip çıkartın. Hazırladığınız beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.