Taze Kayısılı Güllaç Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,46/5 Toplam: 5.636 Oy
view 60.829
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Taze Kayısılı Güllaç Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Taze meyveler güllacınıza farklı bir aroma katıyor. Biz çilekten sonra bir de kayısılı denedik. Tadına doyamayacağınız bu lezzeti siz de denemek isterseniz videomuza buyurun…

Cevizli güllaç, çilekli güllaç ve fındıklı güllaç tariflerimizi kaçırmayın!

Taze Kayısılı Güllaç Yapımı:

1. Tencereye süt ve şekeri koyun, ara ara karıştırarak şekeri eritin.
2. Süt kaynayınca altını kapatın, gül suyunu ekleyin.
3. Süt el yakmayacak sıcaklığa gelince tepsiye güllaç yaprağı serin, üzerine kepçe ile şekerli süt gezdirin.
4. Güllaç yapraklarının yarısını teker teker bu şekilde ıslatıp başka bir tepsiye dizin.
5. Doğradığınız kayısıları da tepsiye yayın.
6. Kalan güllaç yapraklarını da şekerli sütle ıslatarak üzerine dizin.
7. Kalan sütü üzerine gezdirin.
8. Buzdolabında bekletin, çıkarınca kayısı dilimleriyle süsleyip servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER