Taze Kekikli Çörek
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

En faydalı, en mis kokan tamamlayıcılarımızdan biri olan, mutfakların vazgeçilmezi kekik ile bu kez çayın yanına çok yakışacak, şehrin en ünlü fırınlarını kıskandıracak nefis bir çörek hazırlamaya ne dersiniz?

Özellikle et ve tavuk yemeklerini kekiksiz tüketemeyen kekik âşıklarına bu çörek çok iyi gelecek! Mis gibi kokusu evinizi sararken, uzayan kaşar peyniri ile damaklarınızı ele geçirecek, kekik sevmeyenlere kekiği sevdirecek nefis çörek için bir şans vermeye hazırsanız detaylar videomuzda. Kahvaltıda, çay sofrasında, beslenme çantasında kendine yer bulup yiyenlerini mest edecek kekikli çörek yapımı için şimdiden kolaylıklar! Yanına iyi demlenmiş bir çay ya da buz gibi bir ayran hazırlamayı sakın unutmayın.

YAPILIŞI:

1. İlk olarak bir kabın içerisine unu ilave edin ve havuz yapın.
2. Ardından bir kabın içerisinde ılık suyu ve mayayı karıştırıp havuz yaptığınız hamura ilave edin.
3. Elinizle hamuru yavaş yavaş karıştırın ardından diğer malzemeleri ve dallarından ayrılmış taze baharatları ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
3. Hamur ele yapıışmayan yumuşak bir hamur olana dek iyice yoğurun.
4. Hamurun üzerini streçleyip en az 1 saat kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
5. İç malzemeyi birbirine karıştırın.
6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle hamuru hafif açın ortasına iç malzemesinden ekleyip kenarlarını kapatıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın kabına dizin. (Bu sırada hamurlar birbirlerine biraz yakın olabilirler pişerken birbirlerine yapışsınlar diye.)
7. Üzerine yumurta sarısı sürerek bir tepsi vb malzemele ile üzerini kapatıp 25-30 dakika oda sıcaklığında tekrar mayalanmasını sağlayın.
8. İkince kez mayalanan çörekleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirip servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER