MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
‘Taze’ Diyoruz; Taze Soğanlı Enginar
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME35'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Mevsimin iki enfes tazesi aynı tarifte buluştu… Taze soğanlı enginar tarifi önerimiz hem sağlığınıza hem damağınıza çok iyi gelecek… Kakaolu ıslak kek tarifimizi gördünüz mü?

Püf noktası:

Tüm malzemeleri ekledikten sonra kısık ateşte ve kapağı kapalı tencerede pişirmeye özen gösterin. Tadını vermesi için bol miktarda dereotu ve taze soğan kullanmayı unutmayın.

‘Taze’ Diyoruz; Taze Soğanlı Enginar
MALZEMELER
  • enginar

    5 adet ayıklanmış taze
  • garnitür

    300 gram
  • taze soğan

    1 demet
  • dereotu

    1 demet
  • zeytinyağı

    1 çay bardağı
  • portakal suyu

    1 adet taze sıkılmış
  • limon suyu

    1 adet taze sıkılmış
  • su

    1/2 su bardağı sıcak
  • un

    1 yemek kaşığı
  • toz şeker

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    1/2 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Ayıklanmış taze enginarları geniş tabanlı bir tencereye dizin. Küp şeklinde doğranmış patates, havuç ve bezelyeden oluşan garnitür karışımını katıp doğranmış dereotu ve taze soğanları ekleyin.

  • 2. Adım

    Sosu için; zeytinyağı, taze sıkılmış portakal suyu, taze sıkılmış limon suyu, un, toz şeker, tuz ve az miktarda sıcak suyu ayrı bir kapta karıştırıp enginarların üzerine gezdirin.

  • 3. Adım

    Kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirdikten sonra ılık ya da soğuk olarak servis edin.