Tempura Hamsi Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,86/5 Toplam: 5.477 Oy
view 47.028
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Tempura Hamsi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Tempura, Japonlara ait hafif bir kızartma tekniği. Bu tekniğin en önemli özelliği hamuru yaparken kullanacağınız suyun buz gibi soğuk olması. Çünkü çok sıcak yağ ile çok soğuk hamurun birleşmesi, hamurun yağı emmesini önlüyor. Bu nedenle de tempura usulüyle yapılmış kızartmalar fazla yağ çekmiyor. Gelin şu tekniği biraz yakından inceleyelim.

Hamsi dolması, hamsili omlet tariflerimiz ilginizi çekebilir.

Tempura Hamsi Yapımı:

1. Derin bir kasede mayonez ve hardalı karıştırıp, ince ince kıyılmış kapari ve kornişon turşuyu ve maydanozu ekleyin.
2. Diğer taraftan unu ve sodayı pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
3. Hamsileri bu karışıma batırıp derin yağda kızartın. Sos ile servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER