Tepsi Kebabı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,75/5 Toplam: 5.442 Oy
view 65.707
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Tepsi Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Et seven bünyelere Antakya yöresinden bir tepsi dolu mutluluk tarifi!

Mahalle fırınından yeni pişen pidenin mis kokusu, leziz köftelerin gücü ile birleşip harika bir arkadaşlık oluşturuyor! Özenle seçtiğiniz etler ve taptaze sebzeler, size harika sonuçlarıyla teşekkür ediyor. Sebzelerin suyunu kebaba bırakmasıyla çıkan aromatik lezzet, büyülenip tabaklarca istemeye yetiyor.

Nam-ı diğer lahm-ı sini, tanımayanlar tarafından “Fırında sebzeli köfte” şeklinde tanımlara maruz kalsa da o gerçekten ustalık isteyen özel bir kebap. Bir koşu Antakya’ya gidemiyorsak bir koşu mutfağa gidip Antakya’yı kendimize getirelim hadi. Antakyalıların dediği gibi “Bir acı kebap yidik ciğerim, acı gün görmeyesiniz.”  Siz de bu tarifi uygularsanız acı gün görmeyeceksiniz, bizden söylemesi.

Tepsi kebabı nasıl yapılır, tepsi kebabı tarifi, evde tepsi kebabı yapımı, kolay tepsi kebabı nasıl yapılır ve daha birçok farklı tarif için bizden ayrılmayın.

Püf Noktası:

Yağlı bir kıyma seçerek daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Fırında pişirme esnasında kebap fazla kurursa bir miktar su ilave edebilirsiniz.

Tepsi Kebabı Yapımı:

1. Orta yağlı kıymanın üzerine küçük parçalan halinde doğradığınız yeşil biber, soğan, sarımsak ve maydanozları ekleyip, baharatları ilave edip malzemeler tamamen birbirine karışana kadar yoğurun.
2. Daha sonra kullanacağınız fırın tepsisinin tabanına yapışmaması için 1.5 yemek kaşığı kadar salça sürün.
3. Ardından kıymayı tepsiye eşit şekilde eliniz ile yayın. İstediğiniz miktarda porsiyonlara ayırın ve üzerine erimiş tereyağı gezdirin.
4. Kıymanın üzerine domates ve biber dilimlerini dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER