MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Terbiyeli Erişte Çorbası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Nefis çorba tariflerimizde sırada terbiyeli erişte çorbası var. Kolay malzemelerle kısa sürede dumanı üstünde nefis bir lezzet yaratmak isterseniz mutlaka denemelisiniz.

Püf noktası:

Bol suda, önceden haşladığınız yeşil mercimeğin suyunu süzdükten sonra çorba tenceresine aktarın.

Servis önerisi:

Arzuya göre tereyağında yakılmış kuru nane ilave edebilir, kruton eşliğinde servis edebilirsiniz.

Terbiyeli Erişte Çorbası Tarifi
MALZEMELER
  • ayçiçek yağı

    2 yemek kaşığı
  • makarna

    1/2 su bardağı erişte ya da kesme
  • yeşil mercimek

    1 su bardağı haşlanmış
  • et suyu

    5 su bardağı sıcak
  • yoğurt

    1 su bardağı
  • yumurta sarısı

    1 adet
  • un

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kesme makarnaları ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun. Kavrulan eriştelere sıcak et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.

  • 2. Adım

    Terbiye karışımı için; ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

  • 3. Adım

    Kaynamakta olan eriştelere haşlanmış yeşil mercimekleri ekleyip karıştırın. Tuzla çeşnilendirin.

  • 4. Adım

    Hazırladığınız terbiye karışımını, kaynamakta olan çorba suyuyla ılıştırıp azar azar tencereye aktarın.

  • 5. Adım

    Kısık ateşte, aralarda karıştırarak kıvam alana kadar pişirdiğiniz çorbayı ılık olarak kaselere paylaştırın. Arzuya göre tereyağında yakılmış nane eşliğinde servis edin.