Terbiyeli Erişte Çorbası Tarifi
16 votes, average: 2,75 out of 516 votes, average: 2,75 out of 516 votes, average: 2,75 out of 516 votes, average: 2,75 out of 516 votes, average: 2,75 out of 5
2,75/5Toplam: 16 Oy
view 32.516
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Terbiyeli Erişte Çorbası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Nefis çorba tariflerimizde sırada terbiyeli erişte çorbası var. Kolay malzemelerle kısa sürede dumanı üstünde nefis bir lezzet yaratmak isterseniz mutlaka denemelisiniz.

Püf noktası:

Bol suda, önceden haşladığınız yeşil mercimeğin suyunu süzdükten sonra çorba tenceresine aktarın.

Servis önerisi:

Arzuya göre tereyağında yakılmış kuru nane ilave edebilir, kruton eşliğinde servis edebilirsiniz.

Terbiyeli Erişte Çorbası Yapımı:

1. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kesme makarnaları ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun. Kavrulan eriştelere sıcak et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
2. Terbiye karışımı için; ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
3. Kaynamakta olan eriştelere haşlanmış yeşil mercimekleri ekleyip karıştırın. Tuzla çeşnilendirin.
4. Hazırladığınız terbiye karışımını, kaynamakta olan çorba suyuyla ılıştırıp azar azar tencereye aktarın.
5. Kısık ateşte, aralarda karıştırarak kıvam alana kadar pişirdiğiniz çorbayı ılık olarak kaselere paylaştırın. Arzuya göre tereyağında yakılmış nane eşliğinde servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER