Toyga Çorbası Tarifi
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
3,00/5Toplam: 1 Oy
view 16.946
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sıradan çorba tariflerinden sıkıldıysanız hem kendinizi hem de konuklarınızı şaşırtmak, güzel bir yemek öncesinde şahane bir çorba içmek istiyorsanız; karşınızda toyga çorbası! 
Toyga çorbası, Türk mutfağına özgü lezzetlerden olsa da onunla henüz tanışmamış olabilirsiniz; ancak bu daha fazla geç kalmanıza bir bahane olmasın!
Mutfakların demirbaş malzemeleri buğday, yoğurt ve nohuttan hazırlanan toyga çorbası; ana yemek olacak kadar doyurucu, nefis bir başlangıç olacak kadar iddialı. Katılan bolca kuru nane sayesinde kokusu ile kendine çağıran bu nefis çorbayı kaşıklamak için sabırsızlanacaksınız. 
Osmaniye, Dörtyol gibi yörelerde vazgeçilmezler arasında yer alan toyga çorbasını siz de sofranıza taşıyabilmeniz için gereken tüm detaylar videomuzda. Onunla tanışmak için daha fazla geç kalmayın ve videomuzu izleyin, şimdiden afiyet olsun!

 

YAPILIŞI:

1. İlk olarak bir tencerenin içerisine suyu ve buğdayı ekleyip haşlayın
2. Ardından tencerenin içerisine haşlanmış nohutları ilave edin.
3. Bu şekilde 1-2 taşım kaynatın ardından bir kabın içerisinde yoğurdu çırpın yoğurda sürekli karıştırarak su ekleyin bu işlemi yoğurt
4. Sıcak olana kadar devam edin ki buğdaylı karışıma ekleyince yoğurt kesilmesin.
5. Isınan yoğurdu çorbaya sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edin 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin.
. ervis önerisi
. zerine isteğe göre tereyağında kırmızı toz biberli bir karışım yaparak servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER