Trileçe Tarifi
859 votes, average: 4,37 out of 5859 votes, average: 4,37 out of 5859 votes, average: 4,37 out of 5859 votes, average: 4,37 out of 5859 votes, average: 4,37 out of 5
4,37/5Toplam: 859 Oy
view 43.612
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Trileçe Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Enfes bir Balkan tatlısına ne dersiniz? Anlık tatlı kaçamaklarının en masumlarından birini yaptık. Sütlü tatlı tariflerinin en hafif ve lezzetlilerinden trileçe. Pratik sütlü tatlı tarifi arayanlardansanız kolay trileçe tarifimizi mutlaka deneyin!

Trileçe Yapımı:

1. Yumurta ve şekeri karıştırma kasesine alın ve köpük rengini alıncaya kadar iyice karıştırın.
2. Azar azar yağ ekleyin ve çırpmaya devam edin.
3. Yağ iyice karıştıktan sonra, vanilyayı, irmiği, kabartma tozunu da ilave ederek karıştırın.
4. Tüm karışım iyice özleştiğinde karışımı pişireceğiniz tepsiye dökün.
5. Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
6. Tepsinizi fırına alın ve 40-50 dakika pişirin.
7. Şerbet için tüm malzemelerinizi büyükçe bir kaba alın ve karışım köpük rengini alıncaya kadar iyice çırpın.
9. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabına alın ve soğutun.
10. Teflon tavaya şekeri koyun ve şeker karamelize olana kadar iyice karıştırın.
11. Margarin ve kremayı şekerin yanmasına izin vermeden hızlıca ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
12. Fırında pişirdiğiniz keki ılınınca, şerbeti daha iyi içine alması için üzerinde kürdanla delikler açın.
13. Buzdolabında soğuttuğunuz şerbeti kekin üzerine dökün.
14. Hamurun şerbeti iyice çekmesi için 30 dakika dinlendirin.
15. Hazırladığınız karameli üzerine dökün.
.

EN ÇOK İZLENENLER