MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Armut Soslu Somon Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Migros Organizasyonel Gelişim Departmanı‘ndan Mina Merve Bülbül hazırladı; Armut Soslu Somon. Tarifimizin tüm detayları için videomuzu izleyin. Turuncu Mutfak’ta pişen nefis lezzetleri kaçırmamak için takip etmeye devam edin!

Armut Soslu Somon Tarifi
MALZEMELER
  • armut

    1 adet
  • patates

    2 adet
  • bal

    2 yemek kaşığı
  • sarımsak

    1 diş
  • hardal

    2 yemek kaşığı
  • kırmızı biber

    2 adet
  • somon fileto

    2 adet
  • zeytinyağı

    6 yemek kaşığı
  • limon suyu

    6 yemek kaşığı
  • defne yaprağı

    1 adet
  • -limon- kabuğu

    1 adet
  • tuz

    Arzuya göre
  • karabiber

    Arzuya göre
  • soya sosu

    Arzuya göre
  • kekik

    Arzuya göre
  • biberiye

    Arzuya göre
  • pul biber

    Arzuya göre
  • kimyon

    Arzuya göre
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    2 kaşık limon suyu, 2 kaşık zeytinyağı, soya sosu, karabiber, tuz, havanda dövdüğünüz sarımsak ve elinizde kıydığınız 2 adet defne yağrağını karıştırın.

  • 2. Adım

    Somonları marine sosuna yatırın.

  • 3. Adım

    Her iki tarafının sosla temas etmesine dikkat edin.

  • 4. Adım

    Kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın.

  • 5. Adım

    200 dereceye önceden ısıtılmış fırına yerleştirin.

  • 6. Adım

    Patates ve kırmızı biberleri irice doğrayın.

  • 7. Adım

    Bir kaseye alarak zeytinyağı, kekik, pul biber, kimyon, karabiber, tuz ve biberiye ekleyin.

  • 8. Adım

    Karışımı fırın kabına alın.

  • 9. Adım

    Yaklaşık 20 dakikaya pişireceğiniz somonları attığınız fırının diğer diğer katına yerleştirin.

  • 10. Adım

    Armut sosu için bir kaseye 4 kaşık zeytinyağını alın.

  • 11. Adım

    4 kaşık limon suyu, hardal, 2 kaşık bal, karabiber, tuz ve 1 adet rendelenmiş armut ilave ederek karıştırın.

  • 12. Adım

    2. Armut sosu sos kabına alın; somon ve garnitürle birlikte servis edin.