Turuncu Mutfak’tan Tarifler: Balık İskender
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,53/5 Toplam: 17 Oy
view 5.365
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
1

Balık İskender Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bu hafta Turuncu Mutfak‘ta konuğumuz; Migros Pazarlama Departmanı İç Anadolu Bölge Direktörlüğü’nde görev yapan Serkan Sözen. Farklı ve nefis tarifimiz ise; balık iskender. Tarifimizin tüm detayları ve keyifli anlar için videomuzu izleyin. Turuncu Mutfak’ta pişen nefis yemekleri takip etmeye devam edin!

Balık İskender Yapımı:

1. Levreği çok küçük parçalar halinde doğrayın.
2. Kırmızı biber ve soğanı ince kıyın.
3. Balık eti ile soğan ve kırmızı biberi geniş bir kasede harmanlayın.
4. Kaşar peynirini rendeleyin. Karışıma ilave edin.
5. 1 yemek kaşığı galeta ununu ekleyin.
6. 1 yumurtayı çırpın ve karışım kasesine alın.
7. Tuz ve karabiberi de ekleyerek harmanlayın.
8. Karışımdan köfteler hazırlayın. Kırmızı bibere bulayarak tabağa dizin.
9. Sos için sarımsakları kıyın. Tavada 3 yemek kaşığı yağı kzıdırarak sarımsakları kavurun.
10. 1 yemek kaşığı biber, 3 yemek kaşığı domates salçasını ilave ederek kavurmaya devam edin.
11. Karabiber, kırmızı toz biber, tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, bir parça da muskat rendeleyerek ekleyin.
12. 1 yemek kaşığı tereyağını da ilava edin.
13. Süzme yoğurt ve 1/4 oranında labne peyniri bir kasede karıştırın.
14. Pideleri sunum için kuşbaşı şeklinde doğrayıp tereyağında hafifçe kızartın. Bir tabağa dizin.
15. Köfteleri de tavada kızartarak 4'e bölün ve pidelerin üzerine alın.
16. Domates sosunu da tabağa ekleyin.
17. Yoğurt, sumak ve eritilmiş tereyağını da ilave ederek servise hazır hale getirebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER