Turuncu Mutfak’tan Tarifler: Terbiyeli Ekşili Köfte
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,15/5 Toplam: 27 Oy
view 15.911
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Terbiyeli Ekşili Köfte Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Turuncu Mutfak‘ta ilk yemeğimiz pişti. Kameralarımızı ilk olarak Migros Marka İletişim departmanından Ali Conker‘in hazırladığı ekşili köfteye çevirdik. Çok keyifli bir çekim gerçekleştirdik. Eğlenceli dakikalar MigrosTV‘de.

Terbiyeli Ekşili Köfte Yapımı:

1. Patatesleri ve soğanları soyun.
2. Patatesleri küp doğrayın.
3. Soğanları kıyın.
4. Tencereyi ısıtın ve içine tereyağını koyun.
5. Tereyağı eriyince soğanları içine atın.
6. Pembeleşinceye kadar kavurun.
7. Ardından patatesleri de atın.
8. Patatesleri de biraz çevirdikten sonra suyu ilave edin.
9. Tuzunu ve nanesini de ekleyin.
10. Suyunuz kaynarken pirinç kıyma, tuz, karabiber ve naneyi bir kaseye alıp yoğurun.
11. Bir tepsiye un serperek fındık büyüklüğünde yuvarlaklar haline getirdiğiniz köfteleri tepsiye alın.
12. Yuvarladığınız tüm köfteleri tepsinin içinde iyice unlayın.
13. Kaynayan tencereye hepsini ilave edin.
14. 20 dakika kaynatın.
15. Bir kaseye yumurta sarısı, limon, yoğurt ve nane koyarak iyice çırpın.
16. Tencerede kaynayan sudan 2-3 kaşık terbiye karışımına alın. Karışımın kesilmemesini sağlar.
17. Terbiyeyi tencereye yavaşça ilave ederek karıştırın.
18. 15 dakika da terbiye ile piştikten sonra altını kapatın.

EN ÇOK İZLENENLER