Üç Renkli Börek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2,50/5 Toplam: 4 Oy
view 20.499
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
12

Üç Renkli Börek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Üç renkli börek tarifimizin lezzeti de üçe katlanıyor.. Şüphesiz börek tarifleri listenizin ilk sırasında yerini alacak..

Pişirme önerisi:

Börek harçlarını arzu ettiğiniz malzemelerle hazırlayabilir; pastırma yerine sucuk, ıspanak yerine patates ve havuç yerine peynir kullanabilirsiniz.

Üç Renkli Börek Yapımı:

1. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz havuçları rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
2. Bol suda yıkadığınız ıspanakların sap kısımlarını kesin, yaprak kısımlarını kurutun.
3. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta, süt ve zeytinyağını bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
4. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin, dana kıymayı ekleyip suyunu çekip hafif bir renk alana kadar kavurun. Pul biber, tuz, karabiber ve kimyon ilavesiyle çeşnilendirin.
5. Kavrulmuş kıymayı ayrı bir yere alıp aynı tavada rendelenmiş havuçları hafif bir renk alana kavurun.
6. Suyunu süzdürdüğünüz ıspanak yapraklarını ince ince kıyın. Tuz ve az miktarda yağ ilavesiyle karıştırın.
7. İlk yufkayı mutfak tezgahı üzerine açın. Üzerini soslayıp kavrulmuş kıymayı ekleyin ve kenar kısımlarını katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.
8. İkinci yufkayı mutfak tezgahı üzerine açın. Üzerini soslayıp kavrulmuş havuçları ekledikten sonra kenar kısımlarını katlayın ve sonra rulo şeklinde sarın.
9. Üçüncü yufkayı mutfak tezgahı üzerine açın. Üzerini soslayıp ıspanakları ekledikten sonra kenar kısımlarını katlayın ve sonra rulo şeklinde sarın.
10. Dördüncü yufkayı mutfak tezgahı üzerine açın. Üç farklı harçla sarılmış rulo börekleri yufkanın üzerine yerleştirip rulo şeklinde sarın.
11. Elde ettiğiniz büyük ve tek rulo böreği dilimledikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
12. Kenar kısımlarına çırpılmış yumurta sarısı sürüp üzerine toz parmesan peyniri serptiğiniz börekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER