Uzman Kasap Dana Yanak Tarifi
4 votes, average: 3,75 out of 54 votes, average: 3,75 out of 54 votes, average: 3,75 out of 54 votes, average: 3,75 out of 54 votes, average: 3,75 out of 5
3,75/5Toplam: 4 Oy
view 4.439
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Uzman Kasap Dana Yanak Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Uzman Kasap lezzetleri pişirme önerileriyle MigrosTV’de. Sırada Uzman Kasap dana yanak var.

Püf noktası:

Dana yanağın kalın sinirli kısımlarını ayıkladıktan sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Pişirme işlemini düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz.

Uzman Kasap Dana Yanak Yapımı:

1. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğan ve havuçları iri parçalar halinde doğrayın.
2. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Doğranmış sebzeleri ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
3. Domates püresini ekleyip soteleme işlemini sürdürün. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
4. Sıcak et suyunu ekleyip taze kekik, biberiye ve defne yaprağını ilave edin. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
5. Derin bir kaba aldığınız dana yanağını tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Hafifçe unlayıp fazla ununu silkeleyin.
6. Izgara izli döküm tavayı hafifçe yağlayıp dana yanağını yerleştirin. Ters yüz edip yüksek ateşte mühürleyin.
7. Hazırladığınız sos karışımı ve mühürlenmiş dana yanağını ısıya dayanıklı bir fırın kabına alıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 2 saat kadar pişirin.
8. Pişirme işlemi sonrasında sosunu ayrı bir yere aldığınız dana yanağı tel tel ayırın. Sos karışımını blender yardımıyla çekip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Arzuya göre patates püresi eşliğinde servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER