MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Üzüm Reçeli Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK70'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Soyma, ayıklama derdi olmayan, atıştırmalık denince en sağlıklı seçeneklerden biri olan üzümlere bayılırız! Kahvaltı sofralarını süsleyen, ekmek dilimlerini mahzun bırakmayan, renk renk, çeşit çeşit, enerji deposu reçellere de aşığız!

Bu tarifte bu iki özel zevkimizi birleştirelim istedik. Karşınızda nefis üzüm reçeli!

Faydasına da lezzetine de doyacağınız, kaşık kaşık tüketmek isteyeceğiniz üzüm reçeli; kaynamak için tencerelerini, kaynaşmak için sevenlerini bekliyor.

Sezonun son üzümleri ile vedalaşmamak, onlarla kış boyunca tatlı bir birliktelik yaşamak için kavanozlara doluşturabileceğiniz bu nefis tarife bayılacağınızdan eminiz.

Çeşitli tatlı tariflerinde de kullanabileceğiniz üzüm reçelini hâlâ denemeyip tanışmayan kimse kalmasın diye tarifin tüm detayları videomuzda. Şimdiden şeker gibi bir sofra dileriz!

Üzüm reçeli tarifi, üzüm reçeli nasıl yapılır, üzüm reçeli yapılışı, üzüm reçeli hazırlanışı, üzüm reçeli malzemeleri, üzüm reçeli malzemeleri, ev yapımı üzüm reçeli, pratik üzüm reçeli ve daha birçok farklı reçel tarifi için bizi takip etmeye devam edin.

Püf Noktası:

İdeal kıvam için soğuk suyun içine birkaç damla şurup damlatın. Reçel şekerlenirse bir miktar kaynar su ve pudra şekeri ekleyip sallayın. Reçelinizi sıcak ve kuru kavanoza koymalısınız.

Üzüm Reçeli Tarifi
MALZEMELER
  • üzüm

    750 gram mor
  • şeker

    750 gram toz
  • limon suyu

    2 yemek kaşığı taze sıkılmış
  • tarçın

    1 adet çubuk
  • su

    2 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Yıkanıp, ayıklanan üzümleri ve toz şekeri derin bir tencereye alıp üstüne suyu ekleyin. Kendi suyunu da salması için kapağı kapalı tencerede bekletin.

  • 2. Adım

    Kısık ateşte 30 dakika kadar kaynattığınız reçel karışımına çubuk tarçını katıp yaklaşık 10 dakika daha pişirin.

  • 3. Adım

    Çubuk tarçını içinden alıp kenara ayırın.Kıvam alan reçel karışımına taze sıkılmış limon suyunu ekleyip yavaşça karıştırdıktan sonra ocaktan alın.Kapağı sıkıca kapanan kavanoza reçeli sıcağı sıcağına dökün.

  • 4. Adım

    Kapağını sıkıca kapattığınız kavanozu oda ısısında soğuttuktan sonra ısı ve ışık geçirmeyen bir ortamda muhafaza edin.