Vanilyalı Dondurma Tarifi
5.598 votes, average: 4,85 out of 55.598 votes, average: 4,85 out of 55.598 votes, average: 4,85 out of 55.598 votes, average: 4,85 out of 55.598 votes, average: 4,85 out of 5
4,85/5Toplam: 5.598 Oy
view 58.561
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Vanilyalı Dondurma Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Vanilyalı dondurma tarifimiz ile gün ortasında serinlemeye ne dersiniz? Bu tarifi sakın kaçırmayın! Kıvamında olması için arada bir karıştırın.

Vanilyalı Dondurma Yapımı:

1. 2 bardak sütü çelik tencereye alın.
2. Vanilyayı ilave edip orta ateşte karıştırın.
3. Kaynamaya başlayınca ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.
4. Sütü tel süzgeçten geçirerek ayrı bir kaba dökün.
5. Sütü boşalttığınız kaba 4 yumurta sarısı ve tozşekeri ekleyip el mikseri ile hızlı hızlı çırpın.
6. Tencereyi içi su dolu başka bir kabın içine oturtup (benmari usulü) kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
7. Kaynatmamaya özen gösterin, krema kıvamına gelinceye kadar 10-15 dakika pişirin.Krema, kaşığa yapışmaya başlayınca ayrı bir kaba döküp soğumaya bırakın.
8. Üzerinin kaymak tutmaması ve pürüzsüz bir krema kıvamında olması için arada bir karıştırın.
9. 200 gr süt kremasını ayrı bir kasede hafifçe çırpın.
10. Hazırladığınız soğuk kremaya azar azar dökerek karıştırıp yedirin.
11. Üzerini kapatıp buzlukta donuncaya kadar bekletin.
12. Karışımı derin bir cam kalıba alın ve üzerini alüminyum folyo ile örtün.
13. Buzlukta 20 dakika daha bekletin.
14. Karışım, biraz toparlamaya başladığı zaman buzluktan çıkarıp mikserle birkaç saniye çırpın.
15. Üzerini alüminyum folyo ile örtün.
16. Buzlukta 20 dakika daha bekletin.
17. Tekrar çıkarıp mikserle çırpın.
18. Dondurma kıvamına gelene kadar bu çırpma işlemini tekrarlayın.
19. Hazırladığınız dondurmayı alüminyum saklama kaplarına alıp ağzını sıkıca kapatın ve servis yapıncaya kadar buzlukta bekletin.

EN ÇOK İZLENENLER