Vişneli Güllaç Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,91/5 Toplam: 11 Oy
view 8.446
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Vişneli Güllaç Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı, 11 ay beklenen nefis lezzet; güllaç tarifleri MigrosTV’de. Farklı meyvelerle lezzetlenen güllaç tarifimizin konuğu bu kez vişne. Vişneli güllaç tarifimizin tüm detaylar için MigrosTV’yi takip etmeye devam edin.

Püf noktası:

Şerbetin renginin değişmemesi için toz şekeri son olarak ekleyin. Toz Antep fıstığı yerine fındık içi kullanabilirsiniz.

Vişneli Güllaç Yapımı:

1. Ayıklanmış vişneler ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Şeker suyunu salana kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
2. Sütü ilave edin. Gül suyu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Ilık bir kıvam alana kadar karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
3. Güllaç yapraklarını kırıklar halinde servis kalıbının tabanına yerleştirmeye başlayın.
4. Sütlü ve vişneli şerbetten ekleyip aynı işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrarlayın.
5. Son halini alan vişneli güllacı, toz Antep fıstığı ve vişne taneleriyle süsleyip buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER