MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Vişneli Tart Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Kısa, pratik ve lezzet dolu videolarla ekranlarınızdayız. Bu kez konumuz vişneli tartın en güzeli hali! Detaylar için videomuzu izleyin.

Püf noktası:

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Kıvam alan tart hamurunu streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.

Vişneli Tart Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    150 gram
  • pudra şekeri

    1 su bardağı
  • yumurta

    1 adet
  • un

    4 su bardağı
  • kabartma tozu

    1 paket
  • vanilya

    1 paket
  • vişne

    Sos için; 400 gram çekirdeksiz
  • buğday nişastası

    2 yemek kaşığı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • tereyağı

    Tart kalıbına; 1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Yumurta ekleyip elinizle karıştırarak krema kıvamına getirin.

  • 2. Adım

    Pudra şekeri ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.

  • 3. Adım

    Tüm malzemeyi toparlanıp özleşene kadar yoğurun. Kıvam alan hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.

  • 4. Adım

    Vişneli sos için; çekirdeksiz vişneleri küçük bir sos kabına alın. Toz şeker ve buğday nişastası ilavesiyle aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin.

  • 5. Adım

    Kıvam alan vişneli sosu ocaktan alıp soğuması için soğuk su dolu bir kapta bekletin.

  • 6. Adım

    Tart kalıbını az miktarda tereyağıyla yağlayın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru iki eşit parçaya bölün.

  • 7. Adım

    Yarısını yağlanmış tart kalıbına elinizle açın. Soğuttuğunuz vişneli sosu üzerine yayın.

  • 8. Adım

    Kalan hamuru küçük parçalara bölün. Elinizle bastırdığınız hamurlara kalıp yardımıyla şekil verin.

  • 9. Adım

    Tart hamuruna yaydığınız vişneli sosun üzerine şekilli hamurları dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.

  • 10. Adım

    0. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirdiğiniz tartı fırından çıkartın. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimler halinde servis edin.