Vişneli Tart Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,10/5 Toplam: 10 Oy
view 17.196
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Vişneli Tart Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kısa, pratik ve lezzet dolu videolarla ekranlarınızdayız. Bu kez konumuz vişneli tartın en güzeli hali! Detaylar için videomuzu izleyin.

Püf noktası:

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Kıvam alan tart hamurunu streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.

Vişneli Tart Yapımı:

1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Yumurta ekleyip elinizle karıştırarak krema kıvamına getirin.
2. Pudra şekeri ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.
3. Tüm malzemeyi toparlanıp özleşene kadar yoğurun. Kıvam alan hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
4. Vişneli sos için; çekirdeksiz vişneleri küçük bir sos kabına alın. Toz şeker ve buğday nişastası ilavesiyle aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin.
5. Kıvam alan vişneli sosu ocaktan alıp soğuması için soğuk su dolu bir kapta bekletin.
6. Tart kalıbını az miktarda tereyağıyla yağlayın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru iki eşit parçaya bölün.
7. Yarısını yağlanmış tart kalıbına elinizle açın. Soğuttuğunuz vişneli sosu üzerine yayın.
8. Kalan hamuru küçük parçalara bölün. Elinizle bastırdığınız hamurlara kalıp yardımıyla şekil verin.
9. Tart hamuruna yaydığınız vişneli sosun üzerine şekilli hamurları dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirdiğiniz tartı fırından çıkartın. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimler halinde servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER