Yaban Mersinli Limonlu Ekmek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,66/5 Toplam: 5.585 Oy
view 66.757
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Yaban Mersinli Limonlu Ekmek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Daha önce yaptığımız salamlı ve kaşarlı ekmek tarifimizi nasıl buldunuz? Gelin ona bir yenisini daha ekleyelim; yaban mersinli ve limonlu ekmek tarifimize bayılacaksınız. Pratik ekmek tariflerimiz bunlarla da sınırlı değil; çok daha fazlası için buraya bekliyoruz!

Yaban Mersinli Limonlu Ekmek Yapımı:

1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
2. Karışımı dökeceğiniz kalıbı yağlayın.
3. Orta boy bir kaba unu, kabartma tozunu, ve tuzu eleyin bir kenara koyun.
4. Geniş bir kapta yoğurt, şeker, yumurtalar, limon rendesi, vanilya ve sıvıyağı karıştırın.
5. Un karışımını sıvı karışıma ekleyerek karıştırın.
6. Başka bir kapta yabanmersinlerinin üzerine 1 yemek kaşığı unu ekleyip hafif hafif karıştırdıktan sonra spatula yardımıyla karışıma ekleyin.
7. Karışımı kalıbınıza dökün ve 50 – 55 dk pişirin, pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırın eğer kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.
8. Piştikten sonra keki çıkartmak için 10 dk soğumasını bekleyin.
9. Tatlı ekmeğiniz soğurken limon şurubunu hazırlayabilirsiniz.
10. Küçük bir tavada orta ateşte limon suyunu ve şekeri eriyene kadar karıştırın.
11. 3 dk daha ısıtın ve bir kenara alın.
12. Tatlı ekmeğinizi kalıptan çıkardıktan sonra üzerine bir kürdan yardımıyla delikler açın.
13. Hazırladığınız şurubu tatlı ekmeğinizin üzerine döküp iyice soğumasını bekleyin.
14. Kaplama için küçük bir kapta 2 – 3 yemek kaşığı limon suyu ve pudra şekerini karıştırın.
15. Karışım çok sulu olmamalı ama çok katı da olmamalı.
16. Eğer çok katı olursa biraz daha limon suyu ekleyin.
17. Hazır olunca tatlı ekmeğinizin üzerinden ve kenarlarından damlayacak şekilde dökün.
18. Kaplama sertleşene kadar 15 dk bekleyin

EN ÇOK İZLENENLER