Yaz Helvalı Muhallebi Tarifi
6.076 votes, average: 4,07 out of 56.076 votes, average: 4,07 out of 56.076 votes, average: 4,07 out of 56.076 votes, average: 4,07 out of 56.076 votes, average: 4,07 out of 5
4,07/5Toplam: 6.076 Oy
view 58.534
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
1

Yaz Helvalı Muhallebi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Birbirinden hafif yaz lezzetleri MigrosTV’de. İşte onlardan biri; yaz helvalı muhallebi. Kavrulmuş susam ile lezzetlenen yaz helvalı muhallebi tarifimizi kaçırmayın!

Yaz Helvalı Muhallebi Yapımı:

1. Tencerede tereyağını eritip unu ekleyerek, unun rengi değişene kadar kavurun.
2. Un kavrulmaya başladığı anda ufalanmış yaz helvasını da una ilave ederek ikisini beraberce kavurun.
3. Kavrulan malzemeye sütü dökerken tel karıştırıcı ile hızlı bir şekilde çırpın.
4. Şekeri ve vanilyayı da kattıktan sonra koyulaşana kadar karıştırın.
5. Ateşi söndürüp el blenderi ile 5 dk. kadar çırparak istediğiniz kaplara boşaltın.
6. İsterseniz servis yaparken tabağa ters çevirip, üzerine bolca susam serperek ya da muhallebi kaplarına boşaltarak servis yapabilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER