Birbirinden hafif yaz lezzetleri MigrosTV’de. İşte onlardan biri; yaz helvalı muhallebi. Kavrulmuş susam ile lezzetlenen yaz helvalı muhallebi tarifimizi kaçırmayın!
Yaz Helvalı Muhallebi Yapımı:
2. Un kavrulmaya başladığı anda ufalanmış yaz helvasını da una ilave ederek ikisini beraberce kavurun.
3. Kavrulan malzemeye sütü dökerken tel karıştırıcı ile hızlı bir şekilde çırpın.
4. Şekeri ve vanilyayı da kattıktan sonra koyulaşana kadar karıştırın.
5. Ateşi söndürüp el blenderi ile 5 dk. kadar çırparak istediğiniz kaplara boşaltın.
6. İsterseniz servis yaparken tabağa ters çevirip, üzerine bolca susam serperek ya da muhallebi kaplarına boşaltarak servis yapabilirsiniz.