Yaz Türlüsü Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2,80/5 Toplam: 5 Oy
view 2.461
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Yaz Türlüsü Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Mevsim tazesi lezzetleri  bir arada sofralarınıza taşıyan yaz türlüsü tarifi! En leziz sebzelerle hazırlayacağınız yaz türlüsü tarifi için MigrosTV’yi takip edin. Bu tarifimiz de ilginizi çekebilir; Mahluta Çorbası

Püf noktası:

Doğranmış sebzeleri, pişme süreleri ve sertlik derecelerine göre eklemeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz baharat ve kök sebzeleri ekleyebilirsiniz.

Kullandığınız su miktarını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Yaz Türlüsü Yapımı:

1. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz patlıcanları iri küpler halinde doğrayın.
2. Kabuklarını soyduğunuz kabak, havuç ve patatesleri patlıcanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
3. Nemli bir bezle sildiğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin.
4. Uç kısımlarını kesip kılçıklarını temizlediğiniz taze fasulyeleri üç eşit parçaya bölün.
5. Zeytinyağı ve tereyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
6. Sırasıyla; doğranmış havuç, taze fasulye, kabak, patlıcan, kültür mantarlarını ekleyip aralarda karıştırarak pişirme işlemini sürdürün.
7. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin. Doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
8. Sıcak su ilavesiyle, kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER