Yılbaşı Keki Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,50/5 Toplam: 2 Oy
view 3.431
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Yılbaşı Keki Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yılbaşının yıldızı kek, yeni yıla girerken lezzete doyuracak.

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin, kekin dibine çökmemesi için küçük küpler halinde doğranmış kuru meyveleri unladıktan sonra kullanın.

Yılbaşı Keki Yapımı:

1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir kaba alıp toz şeker ilavesiyle çırpın.
2. Pürüzsüz bir kıvam alan yumurtalı karışıma süt ve ayçiçek yağı ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
3. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, doğranmış kuru meyve ve Antep fıstıklarını ekleyin.
4. Alttan üste doğru karıştırdığınız kek hamurunu hafifçe yağlanmış kelepçeli kek kalıbına aktarın.
5. Üzerini düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 40 dakika kadar pişirin.
6. Fırından çıkarttığınız keki oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra pudra şekeri ilavesiyle servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER